Львів має шанс прийняти групові етапи Євробаскету-2025

https://leopolis.news/post/56739/lviv-mae-shans-pryynyaty-grupovi-etapy-evrobasketu-2025

17/01/2022

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

«Ми маємо амбітну ціль – приймати Євробаскет 2025. Саме тому, ми дуже раді вітати вас сьогодні у Львові, адже нам потрібні ваші поради у цьому процесі. Ми маємо досвід проведення європейського турніру з футболу, напередодні якого ми збудували стадіон, сучасний аеропорт. Зараз ми хочемо розвивати інші ігрові види спорту, зокрема баскетбол, відтак Євробаскет є однією з найкращих промоцій у цьому процесі. Міська, обласна і державна влади в цьому питанні мають спільну мету, чудову співпрацю, тому готові робити всі можливі кроки для боротьби за цей чемпіонат», – сказав Андрій Садовий.

В свою чергу генеральна директорка FIBA Europe Properties Моніка Пухнер наголосила, що співпраця влади є дуже важливою в організації Євробаскету, в першу чергу це стосується будівництва спеціальної арени для проведення змагань.

«У вас є багато переваг, зокрема ви маєте сучасний міжнародний аеропорт. Вам потрібно побудувати арену, що є певним випробуванням, адже часу не так багато. Але, якщо у вас є налагоджена співпраця між усіма галузями влади, переконана, що це не стане проблемою. Дуже приємно бачити, що ви готові інвестувати кошти в розбудову спортивної інфраструктури», – зазначила Моніка Пухнер.

«Ми збудувати аеропорт і футбольний стадіон всього за два роки, тому нема сумнівів, що баскетбольна арена буде вчасно збудована. Ми вважаємо, що спорт – це рушійна сила, тому нова інфраструктура має й надалі працювати на користь міста. Львів є дуже спортивним містом, тому ми переконані, що баскетбол може мати дуже велику динаміку розвитку в нас», – наголосив мер Львова.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news