logo
25/04
24/04
23/04
2 ...

Пропонував $3 тис. суддям апеляційного суду: у Львові на хабарі затримано адвоката (ФОТО)

17-01-2022 15:461059

Пропонував $3 тис. суддям апеляційного суду: у Львові на хабарі затримано адвоката (ФОТО)
Фото: УСБУ у Львівській області, Львівська обласна прокуратура

У Львові на гарячому затримали 47-річного адвоката, який планував підкупити колегію суддів апеляційного суду.

Про це повідомляють УСБУ у Львівській області та Львівська обласна прокуратура.

За оперативними даними, адвокат спонукав фігуранта кримінального провадження до підкупу представників правосуддя за залишення апеляційної скарги поданої прокуратурою без задоволення.

«За даними слідства, адвокат запропонував своєму клієнту за 3 тис. доларів США вирішити питання щодо прийняття колегією судів апеляційного суду позитивного рішення по його справі. А саме, відмовити у задоволенні апеляційної скарги прокурора на вирок, яким його клієнта засуджено за майнові злочини до покарання у вигляді 2 років позбавлення волі з іспитовим строком. Прокурор звернувся до суду із скаргою з метою призначення реальної міри покарання», – повідомили в обласній прокуратурі.

Недобросовісного адвоката затримали співробітники СБУ під час отримання всієї суми грошей, яку він мав використати для підкупу представників Феміди.

Встановлюється коло осіб, які можуть бути причетними до цієї злочинної діяльності. А також вивчається можлива причетність фігуранта до інших протиправних дій.

Чоловіка затримано в порядку ст. 208 КПК України після передачі усієї суми неправомірної вигоди.

Невідкладні слідчі дії тривають. Наразі затриманому повідомлено про підозру, вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

Заходи з викриття здійснювалися прокурорами спільно зі слідчими Слідчого управління Головного управління Національної поліції області, за матеріалами Управління СБУ у Львівській області. 

Раніше повідомлялося, що правоохоронці підозрюють 68-річну директорку одного з шляхових ремонтно-будівельних управлінь у заволодінні понад 1,3 млн грн бюджетних коштів на реконструкції доріг у Львові. 

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news