Прокурори просять арештувати Порошенка на два місяці із можливістю застави в 1 млрд грн

https://leopolis.news/post/56754/prokurory-prosyat-areshtuvaty-poroshenka-na-dva-misyaci-iz-mojlyvistyu-zastavy-v-1-mlrd-grn

17/01/2022

Як пояснили представники обвинувачення, Порошенка потрібно взяти під варту, бо він нібито може впливати на хід справи і свідків, якщо буде на свободі.

Натомість адвокати попросили суд відмовити прокурорам у клопотанні, зважаючи, що Петро Порошенко прибув добровільно на засідання суду, тому точно не ухиляється від розгляду справи. Вони також наполягають, що Порошенко не є підозрюваним, бо належним чином не повідомлений про підозру. 

Зазначимо, що про арешт із заставою в мільярд просили іще для одного підозрюваного в цій же справі, народного депутата ОПЗЖ Віктора Медведчука, однак суд призначив йому цілодобовий домашній арешт.  

Як відомо, у грудні 2021 року Державне бюро розслідувань оголосило Порошенку підозру у держзраді та сприянні терористичним організаціям. Порошенка та інших фігурантів підозрюють у тому, що вони за державні кошти купували в ОРДЛО вугілля. За даними слідства, протягом 2014-2015 років окупаційній владі було передано понад 200 млн грн, усього ж схема коштувала держбюджету близько 1,5 млрд грн.

На початку січня Печерський суд наклав арешт на майно Порошенка.

Уранці 17 січня 2022 року Порошенко прилетів з Варшави (Польща) до Києва і прийшов на судове засідання в Печерському районному суді Києва.

ДБР під час обрання запобіжного заходу Порошенку опублікувало обставини та деталі функціонування злочинної схеми постачання впродовж 2014–15 років вугілля із тимчасово окупованих територій та сприяння терористичним організаціям «ЛНР» та «ДНР» групою громадян України.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news