logo
18/04
17/04
16/04
15/04
14/04
13/04
2 ...

Сьогодні збірна України з футзалу стартує на Євро-2022

19-01-2022 14:271381

Сьогодні збірна України з футзалу стартує на Євро-2022
Фото: соцмережі

Сьогодні, 19 січня, збірна України з футзалу розпочне свій шлях на турнірі Євро-2022, що проходитиме в Нідерландах. Перший поєдинок синьо-жовті зіграють з господарями турніру.

Про це повідомляє офіційний сайт УАФ.

Синьо-жовті розпочали збір напередодні Євро 10 січня в Бучі, в «Академії спорту». Головний тренер Олександр Косенко викликав до лав збірної 16-х гравців, 14 із яких потрапили до заявки на фінальний турнір. Зазначимо, що через травми не були у змозі допомогти команді Сергій Малишко та Микола Микитюк. Поза списком 14-ти опинилися Олександр Сухов та Микола Білоцерківець.

У перші два дні збору синьо-жовті проводили тренування, а на 13-е та 15 січня були заплановані спаринги з Казахстаном. Однак через введення на території країни надзвичайного стану суперник не зміг вилетіти до України, тож ці товариські матчі було скасовано. Натомість підопічні Олександра Косенка 15 січня провели контрольний поєдинок проти команди Sky Up із першої ліги. Збірна України перемогла з рахунком 7:0.

Виліт нашої команди до Нідерландів відбувся 17 січня. Напередодні підтримати збірну на тренувальну базу в Бучі приїхали міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт, президент Української асоціації футболу, член Виконкому УЄФА Андрій Павелко, президент Асоціації футзалу України Сергій Владико та перші віце-президенти УАФ Анатолій Демяненко та Вадим Костюченко.

Нагадаємо, на Євро-2022 збірна України потрапила до групи А, де зіграє з Нідерландами, Сербією та Португалією. Для виходу в плей-офф потрібно посісти місце не нижче другого. Сьогодні, 19 січня, синьо-жовті зустрінуться з господарями фінального турніру (початок матчу — о 21.30 за Києвом).

Зазначимо, що групова стадія чемпіонату Європи з футзалу відбудеться за порожніх трибун. Після урядової прес-конференції стало відомо, що до 25 січня в Нідерландах триватиме повний локдаун, за якого відвідувати спортивні заходи заборонено. Про те, чи допустять уболівальників на поєдинки плей-офф, стане відомо пізніше.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news