logo
28/03
27/03
26/03
25/03
22/03
2 ...

Держреєстратору, який допоміг «рейдернути» квартиру у Львові, повідомили про підозру

20-01-2022 17:011112

Держреєстратору, який допоміг «рейдернути» квартиру у Львові, повідомили про підозру
Фото: ілюстративне

Правоохоронці повідомили про підозру державному реєстратору, причетному до незаконного заволодіння квартирою у Львові.

 

Як інформує відділ комунікації поліції Львівської області, чиновника однієї з райдержадміністрацій у Львівській області, викрили оперативники Управління протидії кіберзлочинам у Львівській області спільно з слідчими Львівського районного управління поліції №1, за процесуального керівництва Галицької окружної прокуратури.

Як встановили правоохоронці, у 2020 році державний реєстратор, з метою одержання неправомірної вигоди, підробив заяву щодо реєстрації права власності на квартиру у Львові та в подальшому, використовуючи підроблені документи, безпідставно зареєстрував право власності на помешкання за зловмисником, котрий, заволодівши квартирою, одразу продав її, привласнивши більше 1 мільйона 200 тисяч гривень. При цьому квартира на момент здійснення незаконної оборудки мала законного власника.

Правоохоронці повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.365-2 (Зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги) Кримінального кодексу України та ч.3 ст.362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) Кримінального кодексу України.

Максимальне покарання, передбачене санкціями статей – позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна або без такої.

Leopolis.news