У міській дитячій лікарні на Орлика розгорнули ковідне відділення

https://leopolis.news/post/56969/u-miskiy-dytyachiy-likarni-na-orlyka-rozgornuly-kovidne-viddilennya

20/01/2022

 

Наразі там розгорнули 30 ліжок із доступом до кисню, однак за необхідності їх збільшать до 100, інформує пресслужба ЛМР. 

До цього часу дітей з коронавірусом приймала лише обласна дитяча клінічна лікарня «Охматдит». А міська дитяча лікарня була резервною. Відтак, зважаючи на стрімке збільшення захворілих, зокрема дітей, довелось розгорнути ковідне відділення в міській дитячій лікарні. 

«Найкритичніша ситуація є з дітьми: якщо проаналізувати від 15 січня і до сьогодні, то відсоток заповненості «Охматдиту» зріс від 35% до, фактично, 70%. Тому від вчорашнього дня дітей з ковідом приймає дитяча лікарня на Орлика Першого медичного об’єднання. Ми ще під час попередніх хвиль анонсували, що якщо буде дуже великий спалах серед дітей, то ця лікарня прийматиме хворих», – зазначив Андрій Москаленко, перший заступник міського голови Львова. 

«На жаль, резерви інших лікарень, які лікують ковідних хворих, вичерпується, хворих діток з кожним днем стає все більше, і наявних ресурсів для міста і області стає замало. Тому ми теж долучились до лікування діток з ковідом. Наразі в нас розгорнуто 30 ліжок, за потреби, зможемо збільшити до 100», – додав директор дитячої лікарні Першого територіального медичного об’єднання Іван Міськів. 

Ковідне відділення розгорнули на базі діагностично-ізоляційного відділення лікарні. Станом на зараз на лікуванні перебуває троє дітей у стані середньої важкості. Ще 18 дітей госпіталізували сюди з підозрою на коронавірус. 

«Відділення є адаптованим: це повна ізоляція, в нас достатньо кисневих точок. Ми створили відповідні бригади медичних працівників, куди входять і анестезіологи. Ліжка обладнані всім необхідним», – зауважила завідувачка Другого педіатричного відділення лікарні Ірина Бережна.

Як повідомляли, міський штаб з протидії Covid напрацював низку рішень щодо подальшого життя міста в умовах карантину.

у Львівській області вирішили перевести учнів 5-11 класів на дистанційне навчання.

За добу, 19 січня, на Львівщині виявили 1 440 нових випадків коронавірусу.

Як повідомляли, міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко заявив, що в Україні розпочався черговий спалах коронавірусу з епіцентром в західному регіоні. 

Наразі у «помаранчевій» зоні перебувають 7 областей України: Житомирська, Івано-Франківська, Львівська, Рівненська, Сумська, Тернопільська та Чернівецька області. 

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news