Львівська митниця контрабандні кошти розподіляє через фінустанову на Герцена

https://leopolis.news/post/56978/lvivska-mytnycya-kontrabandni-koshty-rozpodilyae-cherez-finustanovu-na-gercena

20/01/2022

Усі ці кошти через посередництво Максима Ждановича —  першого заступника голови Львівської митниці Даніїла Меньшикова розподіляються по приватним гаманцям через фінансову установу In Team, що знаходиться на вул. Герцена,4 у Львові.

Цю інформацію опублікували до Голови РНБО – Володимира Зеленського і секретаря РНБО Олексія Данілова в контексті чергового засідання РНБО 21 січня 2022 року, на яке викликають Голову Держмитслужби Вячеслава Демченко. В порядку денному питання роботи територіальних підрозділів Держмитслужби, виконання планових надходжень до бюджету та запровадження економічних санкцій.

В матеріалі наведено підрахунки, що лише за цією схемою державний бюджет недоотримує близько 6 мільярдів гривень. Аналогічні підрахунки оприлюднив голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, який заявив в кінці минулого року що «державний бюджет недоотримує близько 50 мільярдів гривень митних надходжень на рік» і пообіцяв що якщо план не буде виконано «звільнимо з посад заступників, які відповідають за виконання планів і керівництво дещо гірших щодо виконання планів митниць».