logo
29/03
28/03
27/03
2 ...

Військовий ЗСУ під час навчань на полігоні закрив собою підлеглого від вибуху гранати

21-01-2022 09:211690

Військовий ЗСУ під час навчань на полігоні закрив собою підлеглого від вибуху гранати
Фото: Командування Сил логістики ЗС України

На полігоні в Миколаївській області 25-річний старший лейтенант ЗСУ Богдан Федосенко закрив собою підлеглого від вибуху гранати і врятував йому життя.

Про це в четвер, 20 січня, інформує пресслужба Командування Сил логістики ЗС України.

«Під час проведення занять із вогневої підготовки, а саме – метання бойових гранат, старшого лейтенанта Федосенка призначили керівником на навчальному місці. Побачивши, що військовослужбовець кинув гранату, яка скотилася на бруствер, керівник зреагував миттєво – оцінивши обстановку, не вагаючись, відштовхнув від місця вибуху гранати сержанта Романа Шубіна та закрив його собою, таким чином врятував життя підлеглому», – йдеться у повідомленні.

Внаслідок вибуху гранати старший лейтенант отримав осколкове поранення та травми. У військовому госпіталі йому надали всю необхідну допомогу. На військовослужбовця чекає недовга реабілітація, однак він стверджує, що почувається добре і вже хоче повернутися до військового строю.

Про надзвичайну відповідальність військового стверджують і його колеги.

У військову частину А0598 старший лейтенант Богдан Федосенко прибув після закінчення Військової академії м. Одеси і за два з половиною роки служби зарекомендував себе виключно з позитивного боку. Командування Сил логістики ЗС України за такий вчинок характеризує його як справжнього героя та з метою виховання лідерських якостей у підпорядкованого особового складу підготувало клопотання на ім’я Головнокомандувача Збройних Сил України про заохочення старшого лейтенанта Федосенка.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news