Сплеск захворюваності на COVID: уже за 2 тижні Львівщина може перейти у «червону зону»

https://leopolis.news/post/57031/splesk-zahvoryuvanosti-na-covid-uje-za-2-tyjni-lvivshchyna-moje-pereyty-u-chervonu-zonu

21/01/2022

Про це розповів регіональний координатор з питань вакцинації від коронавірусної інфекції у Львівській області Олег Когут, повідомляє пресслужба Львівської ОДА.

«Епідситуація значно ускладнюється. Більшість захворювань зараз викликані штамом «Омікрон». Так, він певною мірою легко переноситься, але фіксуємо великий ріст захворюваності, значну кількість хворих, а серед них однозначно будуть люди, які переносять хворобу важко. Це тільки початок росту захворюваністю, ще далеко до піка. «Омікрон» вже виявили у восьми областях України. В більшості випадків захворювання проходить легко, але його висока контагіозність призведе до великої кількості захворілих», - зазначив Олег Когут.

Він також наголосив, якщо показники, які спостерігають в області упродовж тижня збережуться, то вже за 10-14 днів Львівщина може опинитися у «червоній» епідеміологічній зоні. 

«Ми повинні продовжувати дотримуватися соціальної дистанції, носити маски, утримуватися від відвідування місць, де буває велика кількість людей, при наявності ознак простудного захворювання – залишатися вдома і звернутися до лікаря, проводити гігієну житла і виробничих приміщень (вологе прибирання та провітрювання)», - підсумував Олег Когут.

Наразі у «помаранчевій» зоні перебувають 7 областей України: Житомирська, Івано-Франківська, Львівська, Рівненська, Сумська, Тернопільська та Чернівецька області.

Нагадаємо, Львівщина опинилась серед лідерів за кількістю нових випадків Covid-19.

Раніше повідомлялось, що у Львові зростає кількість хворих на COVID-19 дітей.

Через ріст захворювання на COVID-19 серед дітей з понеділка 5-11 класи у Львові переходять на дистанційне навчання.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news