Найбільша допомога з 2014 року: Україна отримала першу партію летальної зброї від США (ФОТО)

https://leopolis.news/post/57054/naybilsha-dopomoga-z-2014-roku-ukrana-otrymala-pershu-partiyu-letalno-zbro-vid-ssha-foto

22/01/2022

Про це повідомило Посольство США в Україні.

«Ця допомога, яка включає близько 200 тис. фунтів летальної зброї, зокрема боєприпаси для захисників України на лінії фронту, демонструє тверду відданість Сполучених Штатів суверенному праву України на самооборону», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що минулого року Сполучені Штати надали Україні безпекову допомогу на суму понад 650 мільйонів доларів США, включаючи цей пакет допомоги, і понад 2,7 мільярда доларів США безпекової допомоги загалом з 2014 року.

«Сполучені Штати продовжуватимуть надавати таку допомогу для підтримки Збройних сил України, підтримуючи їх у невпинному захисті суверенітету та територіальної цілісності України від російської агресії. Як повідомив президент Байден президенту Путіну, у разі подальшого вторгнення Росії в Україну Сполучені Штати нададуть Україні набагато більше обладнання для оборони на додаток до того, що вже було надано», – повідомляють у Посольстві.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news