logo
29/03
28/03
27/03
26/03
2 ...

Держава заплатила Ахметову 2,7 млрд грн по «зеленому тарифу» – ЗМІ

22-01-2022 19:09985

Держава заплатила Ахметову 2,7 млрд грн по «зеленому тарифу» – ЗМІ
Фото: UNSPLASH

Державне підприємство Гарантований покупець сплатило компанії олігарха Ріната Ахметова ДТЭК ВДЕ 2,7 мільярдів по боргам «зеленого тарифу».

Про це повідомляє «Економічна правда» з посиланням на джерело в парламенті.

Раніше у ДП заявили, що Ощадбанк повернув на його рахунки 3,04 млрд грн, які були призначені для виплати виробникам «зеленої» енергетики. У ДТЕК Ріната Ахметова тоді вимагали виплатити заборгованість та готувались до відшкодування збитків у судах.

Цю інформацію підтвердив спікер ДТЕК Олександр Шевельов у своєму facebook.

Нагадаємо, ДП «Гарантований Покупець» 15 листопада виплатило 16,3 млрд грн боргів перед зеленою генерацією, проте ще 3 млрд грн не отримав ДТЕК Ріната Ахметова.

Кабінет Міністрів України зібрався на позачергове засідання у суботу 13 листопада та звільнив з посади директора державного підприємства «Гарантований покупець» Костянтина Петриковця. В.о. «ГП» став Вадим Улида.

Ексочільник підприємства вважає причиною звільнення відмову виконувати незаконні вказівки представників уряду щодо розрахунків виробниками електроенергії з відновлюваних джерел. А саме, блокувати виплати ДТЕКу. За даними ЕП, Петриковець підписав відповідне платіжне доручення.

У міністерстві енергетики заявляють про іншу причину звільнення – епізод щодо продажу у липні електроенергії за низькими цінами трейдерам Ігоря Коломойського та Ріната Ахметова, що могло нанести збитків у 600 млн грн.

На листопад 2021 року загальна сума боргу перед виробниками електроенергії з відновлюваних джерел перевищувала 25 млрд гривень. 

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news