В Avalon Garden незаконно добудували ще один поверх комерції

https://leopolis.news/post/57092/v-avalon-garden-nezakonno-dobuduvaly-shche-odyn-poverh-komerci

23/01/2022

Однак, з 2019 року мешканці нижній поверхів двох багатоповерхових секцій почали бачити зі своїх вікон замість зелених насаджень вулиці Любінської і стадіону «Сільмаш» - стіни стрімко зростаючої одноповерхової комерційної секції. Не було сумнівів, що дане будівництво мало б мати окремий дозвіл, адже комплекс вже два роки як зданий в експлуатацію і всі приміщення мають власників. Перше звернення до ДАБІ м.Львова у вересні 2019 року не мало жодного успіху. Державно-архітектурна інспекція повідомила, що склала акт, однак перевірити дозвільні документи не вдалося через відсутність власників приміщення. В липні 2021 року мешканці повторно звернулися до ДАБІ і отримали аналогічну відповідь, щоправда на адресу нежитлового приміщення №115 по вул.Пороховій, 20б скерували листа з вимогою до власника приміщення з’явитися до Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у м.Львові 18 серпня 2021 року та надати правовстановлюючі та дозвільні документи на об’єкт будівництва. У разі неприбуття без поважної причини Інспекція обіцяла звернутися до правоохоронних органів.

З моменту звернення ДАБІ до невстановленого власника нежитлового приміщення минуло пів року, і весь цей час мешканці кількох квартир бачать зі своїх вікон зовсім неочікуваний пейзаж з незрозумілої, зухвалої надбудови. Оскільки, справа вже третій рік не рухається з місця, довелося допомогти ДАБІ вдатися до реальних кроків і з’ясувати власника комерційної нерухомості площею 374,9 м2, яку він вирішив збільшити за рахунок розширення верхнього оглядового майданчика. Ми отримали Витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно в якому зазначено, що з 09.09.2017 року власником нежитлового приміщення №115 по вул.Пороховій, 20б є Ступницький Ростислав Миколайович. За дивним збігом обставин громадянин з таким же прізвищем і ініціалами в 2019 році подавав декларацію як кандидат на посаду заступника начальника державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у м.Київ, в якій зазначено у його власності нежитлові приміщення придбані тією ж датою і такої ж площі. 

Загалом, професор, «Заслужений лікар України» Ростислав Ступницький навіть має сторінку в Вікіпедії, з якої можна взяти актуальну інформацію про місце роботи і скерувати вимогу ДАБІ про добровільний демонтаж самовільної надбудови безпосередньо в деканат стоматологічного факультету Київського міжнародного університету.

Мораль цієї новини така: стався до людей так, як ти хотів би, щоб ставились до тебе! Чим вищий соціальний статус людини, тим вищі мають бути моральні якості, які ніяк несумісні з нехтуванням інтересів мешканців спільного будинку, які купуючи омріяне житло зовсім не сподівалися бачити через свої вікна незаконно споруджену надбудову.

Марічка МУХА, для Leopolis.news