logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
22/03
21/03
2 ...

Апеляційний суд розгляне скарги на запобіжний захід Порошенку 28 січня

25-01-2022 19:212071

Апеляційний суд розгляне скарги на запобіжний захід Порошенку 28 січня
Фото: скриншот з відео

28 січня Київський апеляційний суд розгляне скарги на рішення Печерського райсуду Києва про обрання запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання п’ятому Президенту України, народному депутату Петру Порошенку.

 

Про це інформує пресслужба суду.

«Судове засідання по апеляційній скарзі прокурора та апеляційній скарзі сторони захисту, що подані на ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 19 січня 2022 року, якою відмовлено у задоволені клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань про застосування до підозрюваного П. запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та застосовано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання з покладенням на підозрюваного П. процесуальних обов’язків згідно з ч. 5 ст. 194 КПК України, призначено на 28 січня 2022 року (11 год. 00 хв.), зал судового засідання № 201», – йдеться у повідомленні.

Автоматизованою системою документообігу суду визначено склад суду: суддя-доповідач М. А. Ященко, судді В.М. Лашевич, І.О. Рибак.

Як повідомляли, Печерський районний суд Києва оголосив запобіжний захід п’ятому президенту України, народному депутату Петру Порошенку – особисте зобов’язання.

Обвинувачення вимагало запобіжний захід у вигляді тримання під вартою упродовж 2 місяців з альтернативою застави в 1 мільярд гривень.

У ДБР заявили, що такий запобіжний захід Порошенку «не забезпечить належної поведінки підозрюваного».

Генпрокуратура оскаржила запобіжний захід. 

Оскаржувати цей запобіжний захід будуть також адвокати Порошенка, оскільки вважають,що він обмежує його свободу пересування.

Як відомо, у грудні 2021 року Державне бюро розслідувань оголосило Порошенку підозру у держзраді та сприянні терористичним організаціям. Порошенка та інших фігурантів підозрюють у тому, що вони за державні кошти купували в ОРДЛО вугілля. За даними слідства, протягом 2014-2015 років окупаційній владі було передано понад 200 млн грн, усього ж схема коштувала держбюджету близько 1,5 млрд грн.

На початку січня Печерський суд наклав арешт на майно Порошенка.

Уранці 17 січня 2022 року Порошенко прилетів з Варшави (Польща) до Києва і прийшов на судове засідання в Печерському районному суді Києва.

ДБР під час обрання запобіжного заходу Порошенку опублікувало обставини та деталі функціонування злочинної схеми постачання впродовж 2014–15 років вугілля із тимчасово окупованих територій та сприяння терористичним організаціям «ЛНР» та «ДНР» групою громадян України.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news