Директорку фірми-підрядника, яку підозрюють у розкраданні понад 1,3 млн грн, відпустили під особисте зобов’язання

https://leopolis.news/post/57277/dyrektorku-firmy-pidryadnyka-yaku-pidozryuyut-u-rozkradanni-ponad-13-mln-grn-vidpustyly-pid-osobyste-zobovyazannya

26/01/2022

Про це пишуть «Наші гроші. Львів» з посиланням на ухвалу, оприлюднену в Єдиному державному реєстрі судових рішень 24 січня.

Нагадаємо, директорку підприємства підозрюють у привласненні коштів та службовому підробленні. Про підозру 17 січня повідомили прес-служби обласних поліції та прокуратури.

За версією слідства, 68-річна директорка ТДВ «ШРБУ №65» у липні 2021 року підробила документи та навмисно завищила вартість та обсяг робіт під час облаштуванні тротуару у місті Львові. При цьому низку робіт підприємство фактично не виконало і спричинило міському бюджету збитків на 1,35 млн грн.

Йдеться про роботи на вулиці Миколайчука в рамках тендеру з реконструкції вулиці (від вул. Пилипа Орлика до в’їзду на Голосківський цвинтар). Контракт уклали у червні 2019 року. Вартість робіт ‒ 87,8 млн грн. Перемогу у тендері здобуло ПАТ «Львівське спеціалізоване будівельно-монтажне управління №1», яке взяло «ШРБУ №65» субпідрядником на роботи вартістю 39,8 млн грн.

Прокуратура зверталась до судді із проханням призначити Лесі Магері домашній арешт на два місяці. Мотивували це тим, що підозрювана може знищити документи, вплинути на свідків або іншим чином завадити слідству. Натомість суддя Павло Едер відмовив, насамперед зважаючи на «похилий вік підозрюваної». Крім того, на думку судді, прокурор не довів, що запобігти наявним ризикам можливо лише через домашній арешт.

Проте суд зобов’язав підозрювану здати закордонний паспорт, повідомляти про зміну місця проживання та утриматись від спілкування з іншими особами причетними до справи.

З матеріалів справи також відомо, що Магеру відсторонили від посади директорки підприємства на два місяці – до 14 березня 2022 року.

Про компанію  

ТДВ «Шляхове ремонтно-будівельне управління №65» зареєстроване у Львові.  Власниками значних часток є Юрій Сворень (51%), Ігор та Володимир Магери (14,5 та 12%), Олена Химич (12%) та Леся Магера (8,4%). З початку 2021 року компанія отримала держзамовлень на 68,4 млн грн (не враховуючи субпідрядів).

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news