logo
19/04
18/04
17/04
15/04
14/04
13/04
2 ...

Україна експортуватиме м'ясні напівфабрикати до Чорногорії

26-01-2022 19:08813

Україна експортуватиме м'ясні напівфабрикати до Чорногорії
Фото: yurchenkotania.blogspot.com

Компетентні органи України та Чорногорії погодили форму сертифіката на експорт з України м'ясних напівфабрикатів, призначених для споживання людиною.

Погодження сертифікату стало результатом роботи, проведеної українськими дипломатами та фахівцями Держпродспоживслужби з колегами з Чорногорії.

«Для того, щоб бути сильною, Україна потребує збільшення експорту товарів та послуг, зростання валютних надходжень та сплачених податків до державного бюджету. Українські дипломати спільно з Держпродспоживслужбою продовжують працювати над тим, щоб знімати перепони на шляху українських товарів за кордон», – заявив Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

«Україна тісно співпрацює з Чорногорією за багатьма товарними позиціями. З початку року їх перелік розширився на деякі м'ясні продукти та напівфабрикати. Це означає, що українські виробники отримали додаткові можливості для зростання», – зазначила Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.

Раніше між країнами були погоджені форми сертифікатів на експорт з України до Чорногорії молочних продуктів, меду, м'яса птиці та яєць. Ознайомитися з формами сертифікатів можна на веб-порталі Держпродспоживслужби в розділі «Міжнародне співробітництво» – «Ветеринарія та безпечність» – «Сертифікати на експорт з України».

Нагадаємо, у 2021 році МЗС і Держпродспоживслужба відкрили або відновили доступ на іноземні ринки для 81 групи українських товарів у 21 країні світу.

Leopolis.news