logo
19/04
18/04
17/04
15/04
14/04
13/04
2 ...

У ПАРЄ подали звернення щодо перевірки нелегітимності Путіна

26-01-2022 17:031094

У ПАРЄ подали звернення щодо перевірки нелегітимності Путіна
Фото: Укрінформ

23 делегати Парламентської асамблеї Ради Європи підтримали звернення щодо перевірки нелегітимності президентства Володимира Путіна.

Про це повідомив член української парламентської делегації, віце-президент комітету ПАРЄ з питань міграції Олексій Гончаренко у соцмережах. 

«Щойно разом з головою литовської делегації Емануелісом Зінгерісом подали цей документ до секретаріату ПАРЄ. Нас підтримали депутати від Естонії, Британії, Ірландії, Німеччини, Литви, Латвії, України, Азербайджану», – написав він.  

Гончаренко нагадав, що ще у 2020 році в Росії прийняли зміни до Конституції, зокрема поправки щодо нуліфікації термінів Путіна. Таким чином, він зможе займати найвищу посаду в державі до 2036 року. 

«Венеціанська комісія зазначила, що деякі зміни суперечать статтям Конституції. Тому закликаємо Парламентську асамблею Ради Європи заслухати доповідь для ознайомлення з легітимністю/нелегацією обнулення путінських дедлайнів, а також легітимністю повноважень майбутнього президента Росії в принципі», – додав він. 

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news