Мешканців Львівщини попереджають про пориви вітру та ожеледицю

https://leopolis.news/post/57337/meshkanciv-lvivshchyny-poperedjayut-pro-poryvy-vitru-ta-ojeledycyu

27/01/2022

«За повідомленням Львівського регіонального центру з гідрометеорології України по території Львівської області 27 січня вдень місцями пориви південно-західного вітру 15–20 м/с. На дорогах ожеледиця», – інформує ГУ ДСНС у Львівській області. 

Головне управління ДСНС України у Львівській області закликає громадян дотримуватися правил безпеки та проявляти пильність та обережність, перебуваючи на вулиці.

Намагайтеся не ходити під розлогими деревами, а також тримайтеся подалі від рекламних щитів, ліній електропередач та дахів будинків.

При ожеледиці на дорожньому покритті збільшується гальмівний шлях, саме тому необхідно вибирати безпечний швидкісний режим, враховувати інтенсивність руху, а також особливості і стан транспортного засобу.

Водіям слід звертати особливу увагу на рух по естакадах, мостах і шляхопроводах, оскільки саме в цих місцях найбільш ймовірно виникнення ожеледиці.

Рятувальники просять відповідально ставитись до власного життя та життя своїх рідних і в разі небезпеки телефонувати до Служби порятунку «101».

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news