На кордоні Польщі та Білорусі розпочали будівництво огорожі

https://leopolis.news/post/57394/na-kordoni-polshchi-ta-bilorusi-rozpochaly-budivnyctvo-ogoroji

28/01/2022

Про це пише «Польське радіо».

Прикордонники запросили журналістів на будівельний майданчик у селі Толче Білостоцького повіту на Підляшші, на ділянці, яку охороняє прикордонний пост у Кузниці.

За словами поручник Анни Міхальської, будівельні роботи почалися одночасно на чотирьох ділянках. На час проведення робіт протягом дня знімають тимчасову огорожу, а вночі встановлюють її знову. Ці місця охороняють додаткові патрулі прикордонників, поліції та солдатів. Також використано інші системи спостереження, зокрема безпілотні літальні апарати.

Робота полягає у підготуванні місця під майбутню огорожу, де будуть розставлені вертикальні елементи та прольоти.  

На всій довжині огорожі заплановано 22 п’ятиметрових воріт для тварин. Огорожа має бути готова у червні, її вартість – 600 мільйонів злотих (131 мільйон євро).  

Це найбільша будівельна інвестиція в історії Прикордонної служби. Довжина огорожі –186 кілометрів. Також будуть встановлені електронні пристрої, зокрема камери та датчики руху.

Як повідомила Прикордонна служба 27 січня, за останню добу 31 особа намагалася незаконно перетнути кордон з Польщею з боку Білорусі. Затримано три групи іноземців у групах по 5, 6 та 11 осіб. 26 січня на такій спробі затримано 12 осіб.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news