logo
23/04
22/04
2 ...

Львівська ОДА за 20 млн грн замовила «Містопроекту» проєкт нового корпусу «Охматдиту»

28-01-2022 12:47780

Львівська ОДА за 20 млн грн замовила «Містопроекту» проєкт нового корпусу «Охматдиту»
Фото: ілюстративне

Управління капітального будівництва Львівської облдержадміністрації віддасть 19,7 млн грн на виготовлення проєктно-кошторисної документації для нового корпусу лікарні «Охматдит». Підрядником визначили державне підприємство «Містопроект». Розробку проєктної документації планують завершити до квітня 2022 року.

 

Про це пишуть «Наші гроші. Львів».

Йдеться про будівництво нового лікувально-діагностичного корпусу Регіонального центру медицини дитинства (далі – Центр). Будівлю зведуть на вул. Джорджа Вашингтона, 6 у Львові. А юридично Центр створять на базі двох об’єднаних медустанов – Львівської обласної дитячої клінічної лікарні «Охматдит» та Західноукраїнського спеціалізованого медичного центру.

Загалом Центр розрахований на 250 дітей, зокрема 225 ліжок будуть в стаціонарному відділенні, а 25 – у відділенні інтенсивної терапії. Будівля матиме адміністративний блок, лабораторію та 13 відділень. Тут буде готель для проживання батьків, зал для конференцій з телемедициною, їдальня для персоналу та відвідувачів. А також – підземний паркінг, гелікоптерний майданчик та зона відпочинку для дітей на території лікарні.

Про відділення

У відділеннях будуть п’ятимісні операційні палати, дво- та одномісні палати, навчальні кімнати, ігрові зони, кімнати для підігріву їжі та для відпочинку персоналу. А у реабілітаційному відділенні – зал з тренажерами для реабілітації, гідромасажна ванна та басейн.

Найбільше місць передбачені у відділенні голови та шиї − 40 ліжок, зокрема 15 отоларингологічних, 10 офтальмологічних, 5 ліжок щелепно-лицевої хірургії. Ще по 35 місць буде в двох інших відділеннях – ортопедії та травматології, а також в другому хірургічному відділенні.

Натомість перше хірургічне відділення розраховане на 30 місць, з яких 25 загальнохірургічних та п’ять гінекологічних. У корпусі також буде відділення фетальної хірургії, хірургії новонароджених, недоношених та дітей до 3 місяців.

В урологічному відділенні передбачені 25 ліжок, ще по 20 місць буде у відділенні раннього дитинства та в інфекційному відділенні. Інтенсивна терапія новонароджених розрахована на 12 ліжок, тут буде мала операційна, а також працювати виїзна бригада. Найменше місць буде у відділенні анестезіології – дев’ять ліжок.

Окрім того, корпус матиме відділення екстреної медичної допомоги з двома операційними та реанімаційними, медобладнанням, ігровою кімнатою та з обладнаним приміщенням для годування грудьми. Тут будуть три окремі входи: під’їзди для автомобілів швидкої допомоги, для пацієнтів та окремий вхід в палати. А також – операційний блок. Передбачені шість операційних з під’єднанням до телемедицини, післяопераційна палата на вісім ліжок з моніторами, кімната для введення наркозу в присутності батьків.

Про підрядника

За розробку проєктно-кошторисної документації відповідатиме державне підприємство «Містопроект». Воно зареєстроване у Львові та підпорядковується Фонду державного майна України. «Містопроєкт» спеціалізується на архітектурній діяльності, зокрема спеціалісти підприємства розробили чинний генеральний план Львова.

Протягом 2021-2022 років ДП «Містопроєкт» отримало державних замовлень на 24 млн грн. Поточний договір – наразі найбільший для підприємства. А серед інших великих угод – розробка змін до зонінгу в межах житлового району Під Голоском за 840 тис. грн. Та коригування проєктно-кошторисної документації будівництва дитячої туристичної бази у Львові за 800 тис. грн.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news