logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
2 ...

Лавров запросив Зеленського до РФ, але не для обговорення Донбасу

28-01-2022 14:262920

Лавров запросив Зеленського до РФ, але не для обговорення Донбасу
Фото: з відкритих джерел

Глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, якщо президент України Володимир Зеленський хоче обговорювати нормалізацію відносин із Росією, Москва готова.

 

Про це Лавров сказав в інтерв’ю російським ЗМІ. 

«Якщо Зеленський хоче обговорювати нормалізацію двосторонніх відносин, які страждають від збитків, завданих односторонніми діями його режиму, і на ці дії, звичайно, ми відповідаємо, ми готові. Будь ласка, нехай приїжджає до Москви, Сочі, Петербурга, куди домовляться», – сказав Лавров. 

«Але якщо він хоче обговорювати Донбас, йдіть, будь ласка, до контактної групи, в якій за рішенням Нормандського формату мають розглядатися всі питання врегулювання безпосередньо між Києвом та Донецьком, Києвом та Луганськом. А коли він заявляє, що не буде з ними розмовляти, це погано. Це погано для внутрішньоукраїнської кризи, а для наших відносин – якщо у нього є, що сказати і як виправляти ті кроки щодо їх руйнування, які ініціював Київ, Зеленський та його попередник, ми готові це розглянути», – додав Лавров.

Журналіст запитав Лаврова, чому РФ не спілкується із Зеленським, мовляв, «він же наш вихованець, комсомолець колишній, вихованець Першого каналу».

«Він ще піаніст», – додав Лавров.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news