США скликають Радбез ООН через скупчення російських військ поблизу кордонів України

https://leopolis.news/post/57435/ssha-sklykayut-radbez-oon-cherez-skupchennya-rosiyskyh-viysk-poblyzu-kordoniv-ukrany

28/01/2022

Про це повідомило посольство США в ООН. Публічне обговорення цієї теми у штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку має відбутися у понеділок, 31 січня, повідомляє DW.

США та їхні європейські союзники побоюються вторгнення Росії до України. Вони вимагають, щоби понад 100 тисяч російських військовослужбовців відійшли від українського кордону. Вашингтон також непокоїть скупчення російських військ у Білорусі. Американська влада хоче використовувати міжнародну арену як засіб тиску на Москву.

«Оскільки ми продовжуємо невпинно займатися дипломатією для зниження напруженості перед цією серйозною загрозою європейському та глобальному миру та безпеці, Рада безпеки ООН - це найважливіше місце для дипломатії», - заявили у дипмісії США в ООН.

З початку літа 2021 року РФ перекинула до анексованого Криму та до кордону з Україною близько 100 тисяч військовослужбовців. Лідери західних країн побоюються, що Москва готується до війни, але Кремль заперечує агресивні плани.

Січнева серія переговорів Росії зі США, НАТО та Організацією з безпеки та співробітництва в Європі не принесла результатів. Захід закликає Москву відвести війська від українського кордону та погрожує безпрецедентними санкціями. Росія ж звинувачує країни Заходу в озброєнні України та проведенні маневрів поблизу кордонів РФ.

Підготувала Анастасія Андрійчук, Leopolis.news