logo
29/03
28/03
27/03
26/03
25/03
2 ...

Іван Собко закликав жителів Львівщини активніше вакцинуватися

28-01-2022 16:491308

Іван Собко закликав жителів Львівщини активніше вакцинуватися
Фото: ЛОДА

У зв’язку зі значним погіршенням епідеміологічної ситуації на Львівщині заступник голови Львівської облдержадміністрації Іван Собко закликав мешканців Львівщини вакцинуватися, адже основна безпека від ковіду – у наявності вакцини.

Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

Окрім того, вже сьогодні державна комісія ТЕБ і НС розгляне питання про запровадження у Львівській області «червоної» зони епіднебезпеки.

«Звичайно, що період святкувань продемонстрував те, що ми і очікували – що люди будуть більше думати про свята, а не про те, що треба вакцинуватися та дбати про своє здоров’я. Ті показники, які є на сьогодні, насторожують. Львівщина йшла дуже добрими темпами по вакцинації, тривалий час була у п’ятірці лідерів. Проте в січні ми опинилися посередині серед областей України. Тому переконливо закликаємо всіх, хто ще не вакцинувався, – вакцинуйтеся. Адже кожного разу спалах захворюваності провокується новим штамом», – зазначив Іван Собко.

Він також повідомив, що вже сформовані вакцинальні мобільні бригади, які виїжджають в села та маленькі громади, де є найнижчий відсоток вакцинації.

Окрім того, заступник голови Львівської ОДА закликав голів територіальних громад, головних лікарів, сімейних лікарів керівників закладів та установ сприяти вакцинальній кампанії.

«Нова хвиля наростає. Так, новий штам (ред. – «Омікрон») є простіший, не настільки складний, як попередній (ред. – «Дельта»). Проте він дуже вражає велику кількість людей. Попри це, нагадуємо,  вакциновані хворіють у дуже легкій формі. Не треба чекати того, що будете госпіталізовані. Дбайте про своє здоров’я!

Якщо складно приїхати на вакцинацію, то зараз є всі можливості, щоб організований місцевою владою колектив, група осіб вакцинувалися в пунктах щеплення чи центрах вакцинації. Всі вакцини є, всі умови для цього створені» , – наголосив Іван Собко.

Він також зауважив, що попри вакцинацію від ковіду, проводиться багато інших планових вакцинацій, якими не можна нехтувати. Особливо це стосується дітей, адже в Україні зафіксували спалах поліомієліту. Тож Міністерство охорони здоров’я закликає батьків записати дітей на курс щеплень від поліо.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news