logo
28/03
27/03
26/03
2 ...

Зеленський: Білий дім робить надмірні кроки, які нам не допомагають

28-01-2022 19:001950

Зеленський: Білий дім робить надмірні кроки, які нам не допомагають
Фото: скриншот з відео

Президент України Володимир Зеленський розповів, що він більш глибоко розуміється на проблемах України, ніж президент США Джо Байден, бо живе в Україні.

 

 

 

 

Про це Зеленський сказав на брифінгу представникам іноземних ЗМІ.

«У нас не перша розмова і зустріч. І в телефонному форматі не перша розмова із президентом Байденом. Я хочу йому подякувати, за те, що він знає багато деталей про те, що відбувається у нашій державі. Ми ділимося планами, заходами, деякими моментами. Ми вдячні США за постійну підтримку нашого суверенітету і територіальної цілісності.

Але я президент України і я знаходжусь тут і я знаю, мені здається, деталі більш глибше, ніж будь-який інший президент. Питання не в президентові США. Ми розуміємо, ризики і які з них пріоритетні», – сказав Зеленський.

«Коли кажуть, що у нас є якесь непорозуміння із президентом США, у нас немає непорозумінь із президентом Сполучених Штатів. Я просто глибоко розумію, що відбувається у моїй державі, як і він глибоко розуміє, що відбувається в США. Ось і все», – додав він.  

Разом з тим Зеленський назвав надмірним ажіотаж навколо можливого вторгнення РФ в Україну.

За його словами, така паніка дорого коштує економіці України: так, з початку відповідної риторики у ЗМІ з України вивели 12,5 млрд, тому довелося стабілізувати гривню із держрезервів.

На уточнююче питання журналістів, чи вважає він, що Білий дім помиляється у своїй оцінці ризиків, Зеленський відповів: «Я не вважаю, що Білий дім дуже помиляється у своєму аналізі. Я вважаю, що вони сьогодні є учасниками цієї інформаційної ситуації, яка склалась навколо наших кордонів. Так як Білий дім розуміє, що є ризики, вони постійно про це говорять, постійно підтримують цю тематику, вони роблять цю тематику максимально гострою. На мою думку, це помилка, тому що це такі сигнали, що так реагує світ».  

«Я вважаю, що неправильні надмірні кроки, які нам не допомагають», – додав він. 

Зеленським при цьому зазначив, що вдячний США за військову і фінансову підтримку, але не може дякувати Штатам лише за те, що це Штати, як це «роблять багато політиків». 

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news