logo
21/03
13/03
12/03
04/03
27/02
21/02
06/02
01/02
26/01
17/01
11/01
23/12
15/12
2 ...

На Львівщині презентували майбутній додаток для іноземних туристів

09-02-2022 21:114087

На Львівщині презентували майбутній додаток для іноземних туристів

Два місяці тому в області запрацювала громадська спілка «Туристичний кластер Львівщини».

Відповідний статут підписали у Львівській ОДА в грудні. А вже сьогодні заступник голови ЛОДА Віталій Загайний зустрівся зі членами кластеру, щоб спільно спланувати на 2022 рік заходи з розвитку туризму у Львівській області,інформує пресслужба ОДА.

Зараз посприяти розвитку тієї чи іншої ініціативи здатна добре продумана інформаційна кампанія. Відтак, у Львівській ОДА презентували додаток для іноземних туристів про місця, які можна відвідати в місті та в межах області. «Lviv Travel Guide» - саме таку назву матиме новий застосунок. Його розробили на замовлення управління туризму та курортів Львівської облдержадміністрації.

Згідно з презентацією, додаток матиме три основних розділи: дім, карта, налаштування. На головній сторінці споживач зможе знайти для себе корисну інформацію відповідно до наявних категорій. До них належать: кафе та ресторани; готелі та оренда житла; оздоровлення та медичні послуги та інші.



Той чи інший заклад користувач додатку зможе знайти на карті. Відповідно до категорій, заклади маркуватимуть іншими кольорами, аби спростити візуальне сприйняття інформації (наприклад, ті, що належать до сфери харчування – червоним, а готелі – синім). До кожного можна буде прокласти маршрут з вашого місця перебування. Також додаток надаватиме контактну інформацію про заклад, соціальні мережі (за наявності).

У розділі налаштування можна змінити інтерфейс та мову. Розробники передбачили українську, англійську та арабську мови.

Зараз додаток на стадії розробки. Учасники засідання висловили свої пропозиції з наповнення сайту, зважаючи на потреби туристів та досвід роботи в цій галузі. Зокрема, йшлося про можливість користувача залишати відгуки про відвідане ним місце/заклад, ставити оцінки.

Наразі «Lviv Travel Guide» буде доступний для користувачів айфонів, а завантажити його можна буде в App Store. Він не потребуватиме авторизації користувача. Остаточна презентація застосунку з усіма нововведеннями запланована на кінець наступного тижня.

Довідково:

Основними завданнями Туристичного кластера Львівщини є: налагодити якісну та ефективну взаємодію усіх його учасників з органами державної влади та місцевого самоврядування, сформувати їхню узгоджену та скоординовану діяльність на розвиток галузі туризму. А найосновніше, підвищити стандарти ведення туристичної діяльності, впровадити галузеві стандарти та стандарти безпеки.

Кластер об‘єднав учасників, які зацікавлені у сталому розвитку туристичної галузі області. Серед них представники готельного бізнесу, курортно-оздоровчих комплексів, голови селищних рад, директори дочірніх підприємств тощо.

Leopolis.news