logo
04/05
03/05
02/05
01/05
30/04
2 ...

Скандал у нацвідборі на Євробаченні-2022: Україну представлятиме співачка із бази «Миротворця»

13-02-2022 11:003313

Скандал у нацвідборі на Євробаченні-2022: Україну представлятиме співачка із бази «Миротворця»

У суботу, 12 лютого, виконавиця Alina Pash перемогла на національному відборі та поїде в Італію, щоб представити Україну на Євробаченні-2022.

 

28-річна співачка виконала пісню «Тіні забутих предків».

У фіналі також змагалися ROXOLANA, Barleben, Michael Soul та WELLBOY, гурти Cloudless, Kalush Orchestra, Our Atlantic. 

Суддями фіналу були співачки Джамала й Тіна Кароль, а також член правління «Суспільного» та радіоведучий Ярослав Лодигін.

Зазначимо, що під час оголошення результатів голосування виникли проблеми і на екран не вдалося вивести таблицю з балами. Член журі нацвідбору, член правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Ярослав Лодигін рахував бали вручну, а оголошував їх ведучий Тімур Мірошниченко. При цьому ведучий кілька разів переплутав бали учасників.

Лідер реп-групи KALUSH Orchestra Олег Псюк звинуватив організаторів національного відбору на «Євробачення-2022» у фальсифікації глядацьких голосів.

Зазначимо, що саме через низьку оцінку Ярослава Лодигіна гурт Kalush опинився на другій сходинці нацвідбору, а не став переможцем.

Колишній член Нацради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський припустив, що, можливо, мав місце зговір між Офісом президента та менеджментом Суспільного мовлення. Зокрема, Аліна Паш на запрошення Офісу президента виступала під час святкування Дня Незалежності і потрапила у скандал через поїздку в окупований Крим. 

«Перемогла «потрібна» владі артистка, яка, за правилами конкурсу, що були розроблені до речі самим Суспільним, не мала права взагалі брати участь у національному відборі.

Як на мене, це є типовий московський сценарій – влада і так зване суспільне забирають у людей право обирати своїх кандидатів. Влада «дарує» перемогу «своєму» кандидатові», – написав він у фейсбуку.

Натомість ексчлен Нацради запропонував такий вихід зі скандалу:

«1. Звільнення Ярослава Лодигіна з посади члена Правління НСТУ через маніпуляції, які відбулися під час Національного Відбору, або, як мінімум, тимчасове відсторонення від виконання посадових функцій на період проведення службової перевірки

2. Дискваліфікація Аліни Паш за порушення умов конкурсу (відвідини Криму з порушенням національного законодавства)

3. Визначення подальшої долі Відбору».

 

Зазначимо, що раніше Аліна Паш втрапила у скандал через поїздку до Криму у 2015 році. В інтерв'ю Катерині Осадчій вона не заперечувала, що «залітала до Криму через Москву».Співачка каже,що тоді не думала про наслідки, які можуть потім вилізти. Натомість Суспільне мовлення не побачило в цьому доказів того, що зірка перетнула кордон із порушенням закону.

А у 2017 році співачка відвідувала Москву, але після хвилі критики на її адресу видалила фото з Червоної площі в Москві з Instagram.

А ось це фото 2012-го року досі є в Instagram Паш:

У 2019 році виконавицю внесли до бази "Миротворець" за свідоме незаконне перетинання українського кордону з метою відвідання окупованого Криму.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news