Питання створення скверу в Рясному скерували на комісію з питань релігії

https://leopolis.news/post/58737/pytannya-stvorennya-skveru-v-ryasnomu-skeruvaly-na-komisiyu-z-pytan-religi

19/02/2022

Як стурбовано повідомив Андрій Садовий, суть проблеми полягає в тому, що на вільній земельній ділянці, площею 0,085 га, на перехресті вул.Томашівська – вул.Прокоповича, УГКЦ хоче встановити капличку, УПЦ не вбачає за можливе встановлення каплички, а мешканці хочуть облаштувати сквер.

Така ситуація «роздирає душу» міському голові, відтак він зняв питання з порядку денного і скерував на розгляд комісії з питань релігії. 

За протекції депутата міськради Михайла Дідуха на колегії висловився протоієрей УПЦ отець Петро Курпіта, який сказав, що створення скверу турбує мешканців мікрорайону дуже давно, активні люди вже висадили на цій ділянці дерева і це є консолідована позиція громади, оскільки дане питання навіть виносили на громадське обговорення.

Зі слів священника позиція мешканців не полягає в релігійній площині через надання переваги будь-якій з конфесії, а в тому що у Рясному достатньо (близько дев’яти) храмів різних конфесій, а повноцінного скверу фактично не має.

Андрій Садовий попросив у священника поради як діяти, на що останній відповів, що питання потрібно вирішити якнайшвидше, бо воно тягнеться вже понад два роки і запропонував не ігнорувати прохання мешканців Рясного які бажають для себе кращі умови, а ініціативою для обговорення не є питання міжконфесійної боротьби, а те, що мешканці не бажають бачити там каплицю, незалежно якої конфесії.

 

Марічка МУХА для Leopolis.news