Російські окупанти готують провокації проти України та мирних мешканців? | Блог Андріяна Фітя

https://leopolis.news/post/58769/rosiyski-okupanty-gotuyut-provokaci-proty-ukrany-ta-myrnyh-meshkanciv--blog-andriyana-fitya

20/02/2022

Окупаційна влада в Донецьку та Луганську, впродовж неодноразово здійснювала спроби призову та мобілізації, але зустрічала серйозний спротив та саботаж місцевого населення. Тепер за вказівкою від кураторів з Росії, почавши вивозити дітей, жінок та людей похилого віку, ватажки ОРДЛО оголосили мобілізацію чоловічого населення, фактично перетворивши окуповані території на суцільну казарму. Люди опинились на межі, варто лише піднести сірник! Людей, фактично взяли в заручники і ніхто десь там далеко в Кремлі навіть за грош їхні життя цінувати не буде!

Таких прикладів, хоч відбавляй. Чого варта, лише, «знаменита» фраза Жукова про звичайних бійців: «солдат не жалеть, бабы еще нарожают», коли в баях за Сталіна положили таким чином мільйони життів. Тому мешканці окупованих територій і тих, що обманом вивезли в російські прилеглі території, і ті що залишились – є заручниками Кремля, яких в подальшому використають як «гарматне м'ясо».

То ж не даремно держсекретар США Ентоні Блінкен за засідання Ради Безпеки ООН висловив застереження, що Росія, що мати привід для вторгнення, може вдатись до терактів та застосування хімічної зброї, щоб звинуватити українську сторону, а прес-секретар адміністрації Байдена Джен Псаки заявив про можливу інсинуацію «масових поховань» на території України, також як привід для вторгнення. Не хочу бути ні пророком, тим більше не хочу, щоб хтось реалізував сценарій пов'язаний з терактами проти мирних людей, але від окупантів можна всього очікувати. Російська пропаганда велику частину уваги акцентує на евакуації дітей з дитячих будинків, при цьому часто затіняючи обличчя коли діти говорять на камеру.

Також, повідомляється про захід нібито диверсійних груп в напрямку Горлівки до підприємства Стірол, де зберігаються ємкості з хімікатами. Російська пропагандистка машина працює на повну потужність. Чому з таким самим успіхом російська сторона не може здійснити теракт підложивши вибухівку під один з автобусів з людьми, що насильно евакуює? Ось вам і сірник! Наступна дія - російські окупаційні війська точково перетинають лінію фронту і … і знаходять «масові захоронення» і починається нова хвиля ескалації. А скільки з’являється матеріалів для пропаганди!

Бажаю усім мирного життя, мирного неба. Все написане прошу сприймати як бурну фантазію мого сусіда Стефка.

Андріян Фітьо