Російський історик Євгеній Понасенков: Рішення Байдена евакуювати посольство з Києва – зрада, деморалізація України

https://leopolis.news/post/58797/rosiyskyy-istoryk-evgeniy-ponasenkov-rishennya-baydena-evakuyuvaty-posolstvo-z-kyeva--zrada-demoralizaciya-ukrany

21/02/2022

«Дії Росії не змінюються століттями, їх стилістика, їх психологія, їх траєкторія. Але зрадив собі Захід, тому все ускладнюється. Одразу хочу сказати, що я не пацифіст, ніколи не був пацифістом, і, очевидно, ніколи не буду. Я вважаю, що є ситуації – вимушені війни. Ну от, на вас напали і потрібно воювати. Більш того, є вимушені превентивні війни, коли ви вимушені захищатися, розпочинаючи превентивну війну. Але, в даному випадку, ця війна, про яку всі так говорять в пресі, особливо в західній, вторгнення Росії в Україну – це, з моєї точки зору, було б чи буде серйозною помилкою.

Справа в тому, що я прекрасно розумію, що це може бути маленька переможна війна, але її може і не вийти. Можна дійти до певного великого міста України, можна дійти до Києва, провести там переможний концерт з якимись проституйованими артистами, з голограмою Кобзона, радісно відсвяткувати – і, певні шари суспільства отримають у своїх, так би мовити, злиднях, певний інформаційний затхлий кусок пирога, – це все я прекрасно розумію. Але. Є у революції початок, але немає в революції кінця. Ця фраза підходить і для війни», – каже Понасенков.

Також історик звертає увагу на дуже болюче питання, коли посольства низки країн, зокрема США, залишають Київ: «Зверніть увагу! В світовій історії останніх десятиліть, навіть коли велися найстрашніші війни – посольства не виїжджали  до останнього. Навіть, коли вже були найстрашніші бомбардування – не покидали столицю, тому що в них завжди є серйозний імунітет. А от те, що Байден відкликав посольство з Києва – це така зрада! Це так кинути, деморалізувати країну, ну це просто за межею. Ось з такими союзниками жити не можна».

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news