logo
02/05
01/05
2 ...

Польська гміна Шпротава допомогла Мурованому пожежним автомобілем (ФОТО, ВІДЕО)

08-03-2022 15:042038

Польська гміна Шпротава допомогла Мурованому пожежним автомобілем (ФОТО, ВІДЕО)

Надзвичайно важливу допомогу отримала Мурованська сільська територіальна громада Львівського району – партнери із польської гміни Шпротава передали для потреб громади пожежний автомобіль.

Також польська сторона передала каремати та інше обладнання, яке незабаром вирушить на передову до наших військових. Ініціатором акції став громадський діяч Аркадіуш Домбровський, до акції долучились бургомістр Шпротави Мирослав Госік, добровільна пожежна охорона села  Лешно-Гурне (гміна Шпротава), польська фірма Гал-індустріал та її співробітники.  

Також Мірослав Госік побажав всього найкращого українцям: «Вітаю наших приятелів з України! Я безмежно щасливий, що цей наш конвой гуманітарний доїхав до цілі, маю надію, що переказана нами пожежна машина служитиме Вам як і інші потрібні речі. Ми тут у Польщі дуже переживаємо за Вас, ми з Вам духом і серцем, Ми підтримуємо Вас і можете на нас розраховувати як на найближчих друзів. Нехай живе Вільна Україна». 

Аркадіуш Домбровський також пригадав, що має родинне коріння зі Львова, тож для нього це – особиста історія: «Дорогі друзі! Мої бабуся, дідусь і частина моєї родини народилися у Львові і Україна є близькою моєму серцю. Від початку війни разом з моїми приятелями намагаємося допомагати Вам – зібрали кошти на закуп медикаментів, наш електричний генератор вже у Києві, доставили пожежну машину до місцевості Муроване, також інші потрібні речі, котрі організували поміж іншим Ваші співвітчизники у Польщі. Допомагаємо також у перевезенні людей. Минулих вихідних я особисто привіз 5 осіб з Харкова, котрих привіз із Львова. Бачив багато у житті, служив у війську, але вигляд українських дітей на кордоні вражає і крає серце. 

Хтось може сказати, що це дрібні речі і мала допомога. Але як на мене, малі речі творять велику приязнь. У нас в Польщі говорять, що справжні друзі пізнаються у біді. Можу сміливо ствердити, що завжди можете на нас розраховувати. Нехай живе Вільна Україна! Слава Україні!».

 

Олександр СИРЦОВ, для Leopolis.news