Свободу добровольцям-патріотам! Блог Ростислава Новоженця

https://leopolis.news/post/60109/svobodu-dobrovolcyam-patriotam-blog-rostyslava-novojencya

10/03/2022

 

19 квітня 2019 року під час головних дебатів виборчої президентської компанії на київському стадіоні Ви справедливо дорікнули П.Порошенку за безпідставне ув’язнення багатьох добровольців і зобовязались після власної перемоги звільнити їх з тюрем та СІЗО. Однак, ставши президентом України, Ви наразі не виконали своєї обіцянки.

З початком повномасштабної війни Росії проти України 24 лютого ц.р. виникла крайня потреба у додаткових досвідчених кадрах у ЗСУ та Теробороні. Громадськість неодноразово зверталась до Вас аби випустити з тюрем і СІЗО колишніх добровольців та учасників АТО, які незаконно відбувають покарання або перебувають досі під слідством. Ви знову публічно обіцяли їх випустити на волю і залучити до руху опору російським окупантам, та вдруге, у такий важкий для країни час, не дотримали остаточно слова (на волі опинилось лише декілька десятків добровольців).

Офіційно не повідомляється кількість добровольців, які перебувають у тюрмах чи слідчих ізоляторах. За даними колишньої заступниці голови Верховної Ради України Оксани Сироїд за ґратами перебувають близько 12 тисяч добровольців та учасників АТО. Колишній народний депутат і заступник командира добровольчого батальйону Азов Ігор Мосійчук стверджував про 10 тисяч увязнених добровольців, а колишній командир роти “Торнадо” Руслан Онищенко заявляв, що у тюрмах сидить 8 тисяч добровольців. Екс-начальник штабу батальйону «Айдар» Валентин Лихоліт заявляв, що  влада засадила за грати 8 тисяч 200 АТОвців, добровольців!

За Україну від 9 березня ц.р. почали воювати близько 40 тисяч добровольців з інших держав. Це добра ознака! Але де ж справедливість, коли громадяни України, які у 2014-2015 роках одними з перших пішли воювати за Україну, нині продовжують незаконно і несправедливо перебувати в ув’язненні на рідній землі, не маючи можливості боронити цю святу землю від ворога?!

Пане Президенте, до Дня українського добровольця 14 березня ц.р. просимо Вас  звільнити з українських тюрем всіх без винятку ув’язнених колишніх добровольців і учасників АТО, які готові невідкладно стати на захист України від московських окупантів! На фронті з українського боку аж ніяк не будуть зайвими ці надійні 10 тисяч багнетів?!

Ростислав Новоженець, за дорученням Групи “22 січня”