logo
19/04
18/04
17/04
2 ...

Московія націлилась на бактеріологічний теракт в Україні

14-03-2022 11:416068

Московія націлилась на бактеріологічний теракт в Україні

Минулого тижня кремлівська пропаганда поширила дезінформацію, що Україна готує біологічну та бактеріологічну зброю проти Московії під патронатом США. Цю брехню поширили у світі не тільки західні промосковські маріонетки, а також й ті інформаційні ресурси, які є послідовниками правої ідеології та називають себе консерваторами, зокрема Fox News Channel.

 

Опозиційному до Путіна журналісту Олександру Сотнику надійшов лист від його давнього інформатора, який ще у часи СРСР був одним із кураторів спеціальних біологічних лабораторій Міністерства оборони СРСР по лінії Головного розвідувального управління. Інсайдер повідомив, що це Московія готується завдати низку бактеріологічних ударів по території України, а потім іще активніше буде поширювати дезінформацію, що в Україні сталась техногенна катастрофа у біологічних лабораторіях, якими керують США. 

Дезінформацію про присутність в Україні американських «фабрик смерті» агентура Кремля почала поширювати ще у 2020 році (ВВС, 11.05.2020), відразу після того, як у Новосибірську стався вибух у бактеріологічному центрі «Вектор», звідкіля і поширився COVID-19 спочатку в китайський Ухань, а далі по всьому світу. А в червні 2021 року промосковська агентура, з метою дезінформації, навіть організувала петицію про закриття в Україні неіснуючих «американських біолабораторій». 

Повідомлення московського інформатора, яке надійшло на адресу журналіста Сотника, публікуємо у перекладі.  

Інсайдер пише: «Поширена інформація генерала Ігоря Коношенкова про те, що в Україні, безпосередньо поблизу території РФ, розробляються компоненти біологічної зброї, які фінансує Пентагон, насправді є дезінформацією. 

Розробка і виробництво біологічної та бактеріологічної зброї кардинально відрізняється від роботи цивільних лабораторій мікробіологів. Для проведення таких робіт потрібні відповідно обладнані центри або спеціалізовані лабораторії. А найголовніше – аналогічне виробництво бактеріологічної зброї, яке існувало ще в СРСР, а сьогодні існує і в сучасній РФ, також є тільки у США, Франції та Британії. Навіть Китай не має таких лабораторій та виробництв бактеріологічної зброї, яке набагато небезпечніше за будь-яку технологію виготовлення ядерної зброї. Бактеріологічна зброя не потребує спеціальних засобів її доставки до місця застосування, а водночас передбачає існування суворих запобіжних засобів, щоби вона не потрапила до терористів. Саме тому вимоги до безпеки робіт із бактеріологічними видами зброї у кілька разів перевершують умови розробки та зберігання ядерної зброї. 

Повідомлення генерала Ігоря Коношенкова насторожує вже через те, що воно схоже на опрацювання планів та моральну підготовку РФ до застосування цієї зброї у війні проти України. Це повідомлення має в собі розвідувальну мету та спробу оцінити реакцію світової спільноти на можливі наслідки внаслідок застосування хімічної або бактеріологічної зброї проти України. 

На жаль, на відміну від поширення дезінформації про можливу хімічну атаку з боку України за участю США на захоплені території України (ДНР\ЛНР), інформація про застосування з боку РФ бактеріологічної зброї зумовила лише нездоровий сміх та скепсис із боку українських блогерів, а також і уряду України.  

А це означає, що ті, хто підготував і поширив цю брехню, отримали цінну інформацію. Тепер ця отримана інформація надає їм підставу розраховувати на ймовірний успіх у задуманому злочині проти всього людства та безкарність унаслідок здійснення такого злочину. 

Під час спалаху чуми, наприклад, у Львівській області чи дизентерії або дифтерії у центральних районах України, на РФ, як завжди, заявлять: «Ми ж вас попереджали, що США проводять експерименти в Україні». 

Нинішнє керівництво РФ остаточно вирішило дістати із запилених полиць старі плани спеціальних операцій, які готувались іще в роки СРСР. 

У 1985 році я безпосередньо брав участь у розробці планів операції щодо ймовірного застосування бойових штамів чуми і чорної віспи на території Афганістану. А саме – у зоні компактного проживання племен пуштунів, які на той час вели активний опір радянським загарбникам, так званим «миротворцям СРСР». А в 1988 році  я брав участь в активних заходах щодо застосування штамів лихоманок «Ласса» та «Ебола» на території Мозамбіку.  

Тоді мені вдалося переконати військове керівництво СРСР у недоцільності застосування цих видів смертоносної зброї в Афганістані та Мозамбіку. У першому випадку – генерала армії Петра Івашутіна, а у другому – генерала армії Владлена Михайлова, які на той момент були начальниками штабу Головного розвідувального управління Генерального штабу СРСР. Тоді плани застосування бактеріологічної зброї були досконально розроблені та відправлені до архіву Головного розвідувального управління або до архіву Міністерства оборони СРСР. 

Нинішні військові керівники РФ просто повернулись до цих планів, щоби не вигадувати нічого нового. 

Ось основні центри Міністерства оборони РФ, де з часів СРСР ведеться робота з розробки та виробництва бактеріологічної зброї: 

♦ місто Кіров, 48. Центральний науковий дослідницький інститут Міністерства оборони РФ. Тут і сьогодні ведуться роботи з численними збудниками особливо небезпечних інфекцій, які військові розглядають як біологічну зброю. Ведуться лабораторні та виробничі роботи з бактеріями чуми, сибірки, туляремії, бруцельозу та бактеріями інших видів. 

♦ місто Свердловськ, 19. Тут ведуться роботи з багатьма бактеріями, придатними для біологічної зброї (сибірка, чума, туляремія та інші). Розроблялась зброя на основі токсинів, наприклад, ботулізму. Вироблялась зброя на основі бактерій сибірки та сапу. Тут є сховище бактеріологічної зброї на основі сибірки.  

♦ місто Загорськ, 6. Тут ведуться роботи з такими збудниками небезпечних інфекцій як, наприклад, натуральна віспа, віспа мавп, болівійська «Мачупо», аргентинська «Хуман», геморагічна лихоманка, лихоманки «Марбурга», «Ебола» і «Ласса», венесуельський енцефаломієліт коней, а також із бактеріологічною зброєю на основі токсинів ботулізму та, ймовірно, іншими токсинами. 

Сподіваюсь, тепер ви правильно оціните інформаційну дезінформацію Міністерства оборони РФ. І зрозумієте, хто насправді може готувати біологічну або бактеріологічну атаку проти України та всього цивілізованого світу». 

За годину до ефіру, який відбувся ввечері 11 березня, інформатор написав Олександрові Сотнику: «Ці сволоти таки дістали зі сховищ всю заразу і лихоманку, черевний тиф, і чуму, і сибірку, і все інше. Це – кінчені тварюки. У мене волосся стає дибки від того, які документи вони зараз запустили в роботу. Я вважаю, що вони швидше застосують бактеріологічну зброю, аніж почнуть ядерну війну. Тим паче, що на підставі поширення COVID-19 вони вже зрозуміли, як це можна зробити. Але зараз замість Китаю початковим осередком різної інфекційної зарази стане Україна. А далі у цій міжнародній трагедії Кремль звинуватить США та Україну». 

Нагадаємо, що лабораторії з розробки бактеріологічного виду зброї є лише у чотирьох країнах: США, Британії, Франції та РФ. За межами своїх територій жодна країна не може створити аналогічні лабораторії разом із виробництвом бактеріологічної зброї. Це неможливо зробити технічно, а також унаслідок пильного міжнародного контролю. 

Ярослав ЛЕВКІВ,

приватний журналіст, для Leopolis.news