logo
27/03
26/03
25/03
22/03
21/03
15/03
13/03
11/03
07/03
05/03
01/03
28/02
2 ...

У межах масової акції «Ліс Перемоги» на Львівщині за добу висадили близько 50 тисяч дерев (ФОТО, ВІДЕО)

16-04-2022 17:532206

У межах масової акції «Ліс Перемоги» на Львівщині за добу висадили близько 50 тисяч дерев (ФОТО, ВІДЕО)
Фото: Львівська ОВА

На Львівщині до Дня довкілля відбулась масова акція з висадки дерев під назвою «Ліс Перемоги». В межах започаткованої ініціативи за сьогоднішній день вдалось висадити 50 тисяч дубів та сосен на території 10 лісництв області.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

Мета доброчинної акції – зібрати 3 000 000 гривень благодійних внесків для закупівлі амуніції для українських захисників та захисниць. Долучились до висадки дерев сотні лісівників та волонтерів. Учасником став також начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

«Зараз українці як ніколи об’єднані у своєму прагненні зробити усе для своєї країни, аби швидше настав мир. Ми віримо один в одного, підтримуємо один одного та дбаємо про майбутнє. Сьогодні ми зібрались для надзвичайно корисної справи. На Львівщині, та в інших областях нашої країни люди висаджують дерева. Долучаються усі: волонтери, співаки, громадські діячі та навіть діти. Нам сьогодні також допомагають десятки внутрішньо переміщених осіб з Луганщини, Донеччини, Сумщини, які знайшли свій прихисток саме тут. Дякую усім, хто долучився, а найперше тим, хто зараз захищає нас й цілу Україну, мужньо відвойовує наші землі. Спільна праця, спільна ідея та віра означає одне: таку згуртовану націю ніщо та ніхто не зможе перемогти», - наголосив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

В межах заходу відбувся також телемарафон між восьми областями України, де так само висаджують дерева: Волинь, Вінниччина, Сумщина, Чернігівщина, Закарпаття та інші. Особисто засвідчити свою повагу до України прибула Посол Хорватії Аніца Джаміч. Водночас на знак солідарності та підтримки до акції приєднались ще 13 країн світу.

«Дипломатична спільнота підтримує Україну у ці важкі часи. Підтвердженням цього є сьогоднішня масова висадка дерев на Алеї Дружби в Тунісі. До нас долучиться українська громада, місцеві активісти, а також мерія столиці», - розповів Посол України в Тунісі Володимир Хоманець.

У всіх лісгоспах підготували площі під посадку та підібраний відповідний асортимент порід дерев. Після короткого інструктажу від лісівників про те, як правильно висаджувати деревця, охочі приступили до роботи. Діти допомагали батькам, старші люди – волонтерам.

«Відновлюючи екосистему Землі й об’єднуючи людей, ми привертаємо увагу цілого світу до України, де сьогодні триває війна. Такі заходи покликані показати наскільки українці консолідовані та роблять усе заради перемоги та заради відбудови нашої країни», - співзасновниця фонду «Озеленення України» Ганна Крисюк.

Організаторами акції є Львівська обласна військова адміністрація, Львівське обласне управління лісового та мисливського господарства, ГО «Добро.Дій» та глобальної ініціативи «Озеленення Планети».

«Ми робимо свій внесок у збереження світу та нашої соборності. «Ліс Перемоги» – це не просто гарна назва для заходу, це свідчення віри українців у світле майбутнє, що залишиться нащадкам як символ стійкості та мужності народу. Ліси захищають нашу планету, а Збройні Сили України – нашу країну. Тому сьогодні ми плануємо зібрати кошти для закупівлі бронежилетів нашим воїнам», - зазначив голова ГО «Добро.Дій» Ігор Дулин.

Leopolis.news