logo
23/04
22/04
20/04
18/04
17/04
16/04
15/04
2 ...

Ветерани Нацгвардії та Збройних Сил з Львівщини представляють країну на «Іграх Нескорених»

16-04-2022 19:511785

Ветерани Нацгвардії та Збройних Сил з Львівщини представляють країну на «Іграх Нескорених»
Фото: Львівська ОВА

Від сьогодні стартували міжнародні спортивні змагання Invictus Games або ж Ігри Нескорених. Цьогоріч учасниками стануть військовослужбовці, які отримали поранення в зоні АТО/ООС.

Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Змагання триватимуть до 22 квітня. Українську команду представлять також учасники з Львівщини.

«Весь світ вкотре побачить силу й міць наших воїнів! Ми боремось на усіх фронтах. Від сьогодні і до 22 квітня наші військовослужбовці та ветерани з різних країн, які отримали поранення чи травми під час виконання службових обов'язків братимуть участь у міжнародних спортивних змаганнях. Силу й міць українського народу цього разу покажуть і четверо представників Львівщини», - зазначив Максим Козицький.

Отож, учасниками змагань стануть ветерани Національної Гвардії України Дмитро Афанасьєв та Ігор Галушка, ветерани Збройних сил України Сергій Калитюк та Віктор Легкодух.

До слова, «Ігри Нескорених» не проводили уже два роки через пандемію. А делегація була сформована ще до поширення COVID-19.

Львівщину мав представляти ще один учасник – Дмитро Сидорук, срібний призер Ігор Нескорених 2017 року, які відбувалися у Торонто. У 2014 році він одним із перших пішов захищати Україну. Після важкого поранення під луганським аеропортом провів 10 діб у реанімації. Пережив 12 складних операцій.

«Дмитро загинув у повномасштабній війні рф проти України 10 днів тому. Вічна пам'ять! Бажаю хлопцям та дівчатам з України перемог, якими б Дмитро та інші наші Герої пишалися! Вболіваємо!», - додав очільник ОВА.

Leopolis.news