logo
23/04
22/04
2 ...

Депутат облради від ЄС Микола Седіло вже понад 50-й день «боронить» Україну за кордоном

21-04-2022 09:069592

Депутат облради від ЄС Микола Седіло вже понад 50-й день «боронить» Україну за кордоном
Фото: Варіанти

Для когось війна, а для когось «мать родна». Минає 56-й день повномасштабної війни росії проти України. Багато мешканців Львівщини боронять українську землю в лавах ЗСУ та територіальної оборони. Проте є факти, які дають підстави говорити про уникнення окремими депутатами Львівщині всенародної справи оборони держави від московської навали.

Про це вже писали у соціальних мережах.  Зокрема, львів’янин Микола Седіло, який обраний депутатом Львівської обласної ради від політичної партії «Європейська солідарність», що має значну підтримку на Львівщині, станом на 20 квітня ц.р. перебуває за межами України та скоріш за все і не поспішає (чи можливо не хоче) повертатись до України.

Як вдалось з’ясувати журналістам Leopolis.news, 26 лютого 2022 року громадянин Седіло М.Г. здійснив виїзд за кордон через пункт пропуску «Дзвінкове», що на українсько-угорському кордоні.

Як з’ясувалось, депутат Микола Седіло не є багатодітним батьком, на даний час перебуває на військовому обліку призовників та відповідно підлягає мобілізації під час воєнного стану. На Седіла М.Г. поширюється обмеження щодо заборони виїзду осіб чоловічої статі призовного віку за кордон під час оголошення воєнного стану.

Враховуючи значний термін відсутності депутата облради Миколи Седіла в Україні, цікавою в даній ситуації є позиція керівництва обласної організації «ЄС» щодо його перебування за кордоном. Якими були мотиви виїзду Седіла з України? Він є народним обранцем та покинув виборців у важкий для країни час. Цікаво, чи взагалі є наміри в останнього повертатись в Україну? Чи за кордоном, напевно, краще відпочивається у цей непростий час.

Складається враження, що у зв’язку із відсутністю законодавчого покарання виїзду з країни депутатів чи держслужбовців, такі особи чекають внесення відповідних змін до законодавства (коли буде загроза притягнення до кримінальної відповідальності), а без такого можна і пересидіти важкі час за кордоном. Цікаво було б почути щодо даної ситуації позицію керівництва політичної партії «Європейська солідарність» та особисто голови Львівської обласної ради Ірини Гримак.

Микола Лужний, Leopolis.news