logo
05/05
04/05
03/05
02/05
01/05
2 ...

росія готує ракетний удар по Придністров’ю, щоб звинуватити ЗСУ – розвідка

26-04-2022 19:142001

росія готує ракетний удар по Придністров’ю, щоб звинуватити ЗСУ – розвідка

Жителі невизнаної «Придністровської молдавської республіки» отримують СМС, від імені начебто Збройних сил та спецслужб України, у яких міститься попередження про «ракетний та артилерійський» удар по території «ПМР».

 

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України, яке наводить цитату з фейкового повідомлення:

 «Служба безпеки України наполегливо рекомендує провести евакуацію цивільного населення в більш безпечні регіони. Запевняємо, Збройні Сили України не бажають зла мирним жителям, однак люди що залишилися в містах будуть сприйняті в якості диверсійних груп і будуть ліквідовані без попередження. Рівно о 19.00 буде проведено ракетний та артилерійський обстріл об’єктів на території республіки». 

Як зазначають розвідники, ці повідомлення активно висвітлюються російськими пропагандистськими інформаційними ресурсами. 

«Зазначаємо: держава Україна не має жодного стосунку до цієї та подібних провокацій. Подібні фейки та інциденти, які імовірно стануться на території «ПМР», є нічим іншим, як черговою провокацією російських спецслужб проти України та Молдови», – наголошують у ГУР.

 

Як повідомляли, у невизнаному Придністров'ї вранці 26 квітня було підірвано дві вежі радіозв'язку. Також є інформація про атаку на військовий аеродром.

25 квітня у Придністров'ї заявили про обстріл «Міністерства держбезпеки».

Військова розвідка України попереджала, що вибухи у невизнаному Придністров'ї – це російська провокація.

Молдова скликала Раду безпеки через вибухи у Придністров’ї.

Президентка Молдови Мая Санду заявила, що вибухи у Придністров'ї та спроби ескалації пов'язані з силами всередині невизнаного регіону.

МЗС України засудило спроби загострити безпекової ситуації у Придністровському регіоні Республіки Молдова.

 

 

Leopolis.news