logo
17/04
16/04
15/04
12/04
11/04
2 ...

Зеленський у ВРУ: Закони мають бути влучними, як «Стугна» і «Байрактар» та приносити користь, як «Нептун»

03-05-2022 16:251440

Зеленський у ВРУ: Закони мають бути влучними, як «Стугна» і «Байрактар» та приносити користь, як «Нептун»
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський закликав народних депутатів ухвалювати зараз лише найважливіші закони.

Про це він сказав у своєму виступі у ВРУ.

«Будь ласка, не витрачайте часу на зайві закони. Є важливі пріоритети для держави. Я знаю, що ви – професійні люди, ви будете це робити. Держава очікує. На другорядні ініціативи й неважливі речі не марнуйте, будь ласка, свій час, і мій час, і народу України. Мені здається, що закони мають бути вчасними, як ленд-ліз. Влучними, як наша «Стугна» і «Байрактар». І приносити користь, як «Нептун». І славу, як наше військо. І бути такими, що увійдуть в історію, як народ України!​», – сказав він.

«Погодьтеся, будь ласка: коли в цій залі панує така єдність – це безцінно! За ці майже десять тижнів я звертався до Палати громад, Конгресу США, Європарламенту, Бундестагу, Кнесету, Сейму і багатьох інших парламентарів та парламентів різних держав. Але не звертався до вас. І це не зневага, а навпаки – це велика довіра до вас. Ви тут. І ви це чудово знаєте, що відбувається у нас, що відбувається в нашій державі. Ми всі – громадяни цієї великої держави, і ви прекрасно знаєте, що робити. Я вірю: за ці майже десять тижнів це не змінилося. Я буду щасливий, якщо наступне стане для вас очевидним і безспірним», – зазначив Зеленський.

За його словами, зараз немає часу на спам: «Ви – народні депутати найвеличнішої держави в сучасному світі! Впевнений у цьому! Ви – народні депутати України. Ключові слова – «народ» і «Україна». Я думаю, дрібниці, політиканство ми забудемо до мирних часів, хоча краще забути назавжди. Порядок денний Верховної Ради очевидний. Ключове слово – «порядок». Тому що немає часу на спам, на сварки й на піар – вас і так всі знають. Я думаю, важливий мудрий раціоналізм і здоровий націоналізм. Все це сьогодні для нас дуже важливо».

Зеленський зауважив, що зараз відсутність депутата виправдовують лише дві речі: його робота за кордоном або в регіонах заради інтересів нашої держави або його смерть заради інтересів держави.

«Інше для України не становить сьогодні жодного інтересу. Інше їй не потрібно, іншого в ній не буде! Інше йде слідом за російським військовим кораблем!», – наголосив він.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news