logo
18/04
17/04
16/04
15/04
14/04
13/04
12/04
2 ...

До Львова зі США прибув медичний дрон, здатний перевозити ліки у важкодоступні зони

04-05-2022 20:411105

До Львова зі США прибув медичний дрон, здатний перевозити ліки у важкодоступні зони

До Львова прибув перший медичний дрон від Благодійного фонду США «Revived Soldiers Ukraine», подарований компанією Draganfly (Канада-США).

Він може перевозити медикаменти, наприклад інсулін, антибіотики, знеболюючі, до 16кг ваги і летіти до 1 години в одну сторону, йдеться у релізі.

Очікується від канадців ще 2 пошуково-рятувальні БПЛА в подарунок. 

Також фонд RSU закупив у  Draganfly партію 10 дронів (5 медичних і 5 пошуково-рятувальних), вартістю 30 000 та 29 000 доларів кожен відповідно. Загальна вартість 295 000 доларів США.

«Ми закупили 10 дронів для того, щоб допомагати нашим медикам рятувати життя поранених бійців та цивільних громадян, – каже Ірина Ващук Дісіпіо, президентка БФ «Revived Soldiers Ukraine», – Лікарські дрони порівняно більші за військові та оснащені ящиком для зберігання, який має можливість регулювання температуру вантажу. Його можна розташовувати зверху, для полегшення доступу або знизу для швидких місій.  Закуплені нами медичні дрони допомагатимуть врятувати сотні життів, адже будуть доставляти необхідні медикаменти в гарячі точки України чи окуповані міста, в які неможливо дістатись».

Перерозподіл медичних дронів координуватиме Марія Берлінська, керівник Центру підтримки аеророзвідки, ветеранка АТО/ООС та волонтерка.

«До мене звернулась Ірина Ващук Дісіпіо, адже знає, що аеророзвідка точно відправить дрони у потрібні точки. Майбутнє за технологіями, і дрони – чудовий тому приклад. Це технологічне рішення, надійне та безпечне. Адже людина медичного вантажу може не донести, чи бути пораненою під час транспортування. Нині треба воювати технологіями, а не людьми», – розповіла Марія Берлінська.  

ВІДЕО

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news