logo
30/04
29/04
28/04
27/04
2 ...

На Львівщині затримали двох відомих діячів за підозрою у розкраданні гуманітарки – ЗМІ (ВІДЕО)

05-05-2022 18:084478

На Львівщині затримали двох відомих діячів за підозрою у розкраданні гуманітарки – ЗМІ (ВІДЕО)
Фото: Lviv.media

Співробітники СБУ у Львівській області затримали президента ГО «Міжнародний інвестиційний офіс», екскерівника управління інвестиційної політики Львівської ОДА Романа Матиса і головного редактора Інтернет-видання Mind.UA Євгена Шпитка.

Як повідомляє Lviv.media із посиланням на власні джерела, їх звинувачують у незаконному використанні гуманітарної допомоги, благодійних пожертв і безоплатної допомоги. Справа розслідується в рамках кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 201-2 КК України.
Зокрема, джерела видання стверджують, що ці двоє затриманих продавали гуманітарку і спорядження для військових ЗСУ та інших військових формувань, які боронять Україну від російської армії. Вони привласнювали пожертви благодійників, які перераховували кошти на рахунки громадської організації «Юридична сотня», так і на власні банківські рахунки, які згодом виводили через банківські термінали та відділення.

Їх затримали «на гарячому» під час отримання коштів та передачі військового спорядження.

 

Коментар ГО «Юридична сотня»:

«У квітні Євген Шпитко запропонував ГО «Юридична сотня» допомогу із залучення благодійних внесків та попросив надати реквізити рахунків, куди такі кошти можна буде надіслати. Ми надали реквізити кількох рахунків для переказів у валюті, якими не користувалися постійно, а також поділилися посиланням на розділ нашого сайту «Підтримати», за допомогою якого кожен охочий міг надіслати будь-яку суму для ГО.  Проте з того часу фінансової допомоги на ці рахунки організації не надходило.

Ми щиро обурені, що у такий непростий час, коли від повномасштабного наступу росії потерпають мільйони українців і «Юридична сотня» працює, аби надати їм усю необхідну правову допомогу, знаходяться люди, здатні використовувати ім’я та репутацію ГО задля своїх цілей.  

Ми максимально зацікавлені у проведенні всебічного та відкритого розслідування і готові до співпраці із правоохоронними органами».

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news