logo
24/04
23/04
22/04
21/04
18/04
17/04
2 ...

Львівський добровольчий медичний батальйон передав медикаменти та «швидкі» на передову (ФОТО)

06-05-2022 19:501003

Львівський добровольчий медичний батальйон передав медикаменти та «швидкі» на передову (ФОТО)
Фото: Львівська ОВА

Відповідно до наказу начальника Львівської ОВА Максима Козицького, у перші дні війни проти України на Львівщині створили Центр підготовки з надання домедичної та догоспітальної допомоги Сил національного спротиву. До його складу також увійшла команда Львівського медичного добровольчого батальйону.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

Сьогодні, 6 травня, волонтери цього батальйону відправили зі Львівщини на передову важливий вантаж – дві карети швидкої допомоги і один бус, завантажений медикаментами та індивідуальними тактичними аптечками, для особового складу 103-ої бригади Сил територіальної оборони Львівщини. А також, медичне забезпечення для Бахмутського польового шпиталю.

Начальник Львівської ОВА Максим Козицький подякував волонтерам за зусилля, яких вони доклали, аби зібрати допомогу, а також за систематичні вишколи для бійців-рятувальників та військових медиків.

«Від початку своєї діяльності ви підготували уже понад 2500 бійців-рятувальників, більше ніж 200 військових медиків. Також відправляли медикаменти, обладнання та засоби тактичної медицини у медзаклади Харкова, Кривого Рогу, Краматорська, Лисичанська та інших міст. Коли одна людина робить добру справу для однієї людини, вона вистелює стежку добрих змін у світі. Коли багато людей гуртуються, аби зробити добро для багатьох людей – це вже не стежка. Це дорога життя, яку ми, на надійній основі, прокладаємо зараз в Україні», – зазначив очільник області.

Волонтерка Ганна Яковенко розповіла, як команда однодумців змогла об’єднатися заради спільної мети – допомоги тим, хто перебуває на передовій.

«Наша команда складається з медиків, знайомих ще з часів Революції Гідності на Майдані. Пройшовши чимало професійних вишколів, ми працювали також на полігоні. На початку великої війни ми знову згуртувалися, долучили ще більше спеціалістів: травматологів, стоматологів, анестезіологів, реаніматологів. Є фармацевти, які сортують за категоріями медикаменти. Нам також допомагають студенти. Усі відповідально ставляться до своєї роботи», – розповіла волонтерка.

Гаслом роботи волонтерів є: «Рятують не аптечки, рятують – знання!».

Довідково: Станом на сьогодні, волонтери Львівського медичного добровольчого батальйону сформували понад 600 пакунків-допомог з медикаментами, засобами тактичної медицини та медичним обладнанням, які передали медичним закладам у зоні бойових дій. Спільнота медичного батальйону нараховує близько 60 осіб і всі вони залучені виключно на волонтерських засадах.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news