logo
29/03
28/03
27/03
26/03
2 ...

У МОЗ розповіли, скільки в Україні є запасів альбуміну

09-05-2022 17:011207

У МОЗ розповіли, скільки в Україні є запасів альбуміну
Фото: wikipedia.org

Завдяки роботі системи служби крові, донорській допомозі та національним виробникам українські заклади охорони здоров’я мають достатній запас альбуміну, білка, який виробляється із плазми крові, та потрібен для виконання транспортних функцій крові. 

Про це повідомляє пресслужба МОЗ.

З часу повномасштабного вторгнення Росії до України потреба у компонентах крові зросла. Зокрема, йдеться і про альбумін. Водночас завдяки злагодженій роботі партнерів за координації Міністерства охорони здоров’я критичних ситуацій щодо потреби у компонентах крові вдалося уникнути.

Важливу роль у забезпеченні закладів охорони здоров’я також, як і раніше, відіграють національни виробники, які на постійній основі забезпечують заклади охорони здоров’я альбуміном.

Таким чином, завдяки координації роботи служби крові у воєнний час до сьогодні не потребувала звернень до колег за кордоном щодо надання готових компонентів крові.

Разом із тим, Україна вдячна за допомогу, яку надають міжнародні партнери, адже їх постачання також допомагають рятувати життя українців, які потребують компонентів крові. 

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news