МЗС України привітало формування міжнародної коаліції для протидії кібератакам росії

https://leopolis.news/post/63815/mzs-ukrany-pryvitalo-formuvannya-mijnarodno-koalici-dlya-protydi-kiberatakam-rosi-

11/05/2022

Про це йдеться у заяві МЗС України.

«Міжнародні партнери розглядають кібератаки держави-агресора проти об’єктів критичної інфраструктури України, державних органів та підприємств як триваючу безвідповідальну поведінку росії в глобальному кіберпросторі, а також як продовження невиправданої та неспровокованої широкомасштабної військової агресії росії проти України.

Підкреслено, що злочинна кібердіяльність росії проти об’єктів критичної інфраструктури України несе загрозу нашій державі та спричиняє системні наслідки, які загрожують безпеці усій Європі та нашим іншим міжнародним партнерам», – відзначили у зовнішньополітичному відомстві України.

Як зазначають у МЗС, такі дії категорично засуджуються міжнародною спільнотою.

«Агресія росії призвела до формування нової антикремлівської міжнародної коаліції, яка ефективно протидіятиме злочинній діяльності росії у глобальному кіберпросторі. Технологічні спроможності учасників цієї коаліції, а також успішний досвід протидії кібератакам, які росія продовжує здійснювати проти України та її міжнародних партнерів, дає підстави впевнено заявляти, що антиросійська кібер-коаліція зміцнить функціонування глобального кіберпростору», – йдеться у заяві.

У МЗС також наголосили, що Україна готова залучати усі необхідні технологічні та індустріальні потужності, а також буде активно використовувати інституційні спроможності міжнародної кібер-коаліції для зміцнення власної інституційної кіберстійкості та ефективної боротьби з дезінформацією, що матиме позитивний ефект для стабільної роботи власних об’єктів критичної інфраструктури та для зміцнення кібербезпеки усієї Європи.

«Ми вдячні Європейському Союзу та міжнародним партнерам за готовність скоординованого надання політичної, фінансової та матеріальної підтримки Україні для посилення нашої кіберстійкості», – підкреслили у МЗС.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news