logo
28/03
2 ...

Львівщина отримала від німецьких підприємців автобуси для потреб ЗСУ (ФОТО)

13-05-2022 11:24780

Львівщина отримала від німецьких підприємців автобуси для потреб ЗСУ (ФОТО)
Фото: Львівська ОВА

Дві німецькі некомерційні організації «Freundschaft kennt keine Grenzen» та «Bamberg:UA» в межах спільного проєкту допомоги Україні організували 9 автобусів від німецьких підприємців.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

Учора, 12 травня, представники організації прибули на Львівщину. Транспортні засоби спільно з начальником Львівської ОВА Максимом Козицьким  та  ГО «Народна Самооборона Львівщини», яка працює в межах громадської ініціативи «Центр волонтерства та захисту», були передані на ЗСУ та поїхали виконувати завдання по перевезенню особового складу.

Саме за сприяння Львівської ОВА в найкоротші терміни вирішили логістичні питання, транспортні засоби оперативно прибули в область, звідки вирушать на передову для потреб ЗСУ.

Як розповів засновник «Bamberg:UA» отець Богдан Пушкар, його організація підтримує Україну від початку 90-х. Робота активізувалась у 2014 році, а після повномасштабного вторгнення рф в Україну почалась хвиля мобілізації волонтерського руху.

«Спершу це були карети швидкої медичної допомоги. Ми почали їх шукати, збирати кошти. Тоді з’явилась потреба в маленьких бусиках і автобусах. Ми озвучували цю потребу і таким чином випросили пожежну машину, яка поїхала у Харків.Тоді дві організації мобілізували своїх знайомих і знайшли фірму з Гамбурга, яка мала списані автобуси та була готова їх віддати. 9 авто власним коштом та зусиллями фірма привела до ладу», – зазначив Богдан Пушкар.

Отець наголосив, що його завдання сьогодні – мобілізувати німецьке суспільство для допомоги Україні, адже населення Німеччини, за його словами, солідарно ставиться до потреб української армії.

«Деякі фірми готові оплачувати 20 тис євро за одну карету швидкої, жертвують гроші», – зазначив він.

Окрім автомобілів, для допомоги Україні з Німеччини вирушають тонни гуманітарної допомоги.

«Це велика праця значної кількості людей на місцях. Всіх помічників, які ніколи мене не підводили, до 1-2 ночі вантажили допомогу. Жодна копійка, яка жертвується на рахунки цих організацій, не витрачається ні на управління, ні на бухгалтерію. Це все роблять безкорисливо небайдужі волонтери. Зазвичай молоді люди, які ще навчаються в університетах, або ж тільки закінчили навчання», – зазначив Богдан Пушкар.

Найближчим часом ще 5 автобусів планують скерувати для потреб ЗСУ. 

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news