logo
18/04
2 ...

У Львові 4-річну дівчинку влаштували до дитбудинку сімейного типу

13-05-2022 14:53939

У Львові 4-річну дівчинку влаштували до дитбудинку сімейного типу
Фото: tvoemisto.tv

Ще одна дитина матиме велику дружню родину. Це 4-річна дівчинка, яка була без родинного затишку. У зв’язку з військовими діями, батьки-вихователі з дитячого будинку сімейного типу разом із дітьми евакуювались у Швейцарію, але, щоб прийняти дитину у свою сім’ю, повертаються в Україну. А потім, вже разом із нею, планують вирушити у безпечніше місце.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Рішення про влаштування дівчинки у дитячий будинок сімейного типу прийняв сьогодні, 13 травня, виконавчий комітет ЛМР.

Загалом у Львівській міській територіальній громаді функціонують 11 дитячих будинків сімейного типу, де виховуються 76 дітей, та 13 прийомних сімей, в яких виховуються 22 дитини.

«Все ще з’являються повідомлення про дітей, яким потрібна сім’я, турбота й батьківська любов. І ми не припиняємо шукати прийомних батьків, батьків-вихователів та патронатних вихователів. Питанням матеріального забезпечення та допомоги дітям-сиротам, дітям, позбавлених батьківського піклування, незмінно займається Львівська міська рада. Зараз дітям куди більше потрібна підтримка та відчуття стабільності й безпеки. І, щоб не траплялося, допомога дітям була й залишається однією з найвагоміших для  Львова», – зауважили в управлінні «Служба у справах дітей» департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради.

Тож якщо Ви відчуваєте готовність стати патронатними вихователями, прийомними батьками чи батьками-вихователями та допомагати дітям, які залишилися без батьківської опіки й турботи, звертайтесь за адресою: м. Львів, пл. Ринок, 1, управління «Служба у справах дітей» департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради, каб. 523, 519.

Контактні телефони: (032) 235-40-40, 297-58-83.

Чат-бот у месенджері Telegram SuSD_LMR.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news