Велика Британія запровадила санкції проти Кабаєвої, її бабусі та ексдружини Путіна

https://leopolis.news/post/64003/velyka-brytaniya-zaprovadyla-sankci-proty-kabaevo--babusi-ta-eksdrujyny-putina

13/05/2022

Про це повідомляють на сайті британського уряду.

«Міністр закордонних справ Ліз Трасс сьогодні (п’ятниця, 13 травня) оголошує про нові санкції проти «гаманця» Путіна, його родини та друзів – тих, кого він нагороджує державними посадами та багатством в обмін на їхню невмирущу лояльність», – сказано у заяві.

Санкції вдарили по фінансовій мережі Путіна, у тому числі по колишній дружині та двоюрідним братам – посиливши тиск на президента та його найближче оточення.

«Офіційні активи Путіна скромні, а його спосіб життя фінансується клікою сім'ї, друзів та еліти», – йдеться у заяві.

В офіційних документах перераховані скромні активи президента Путіна, зокрема невелика квартира в Санкт-Петербурзі, дві радянські машини 1950-х років, трейлер та невеликий гараж. Насправді Путін покладається на свою сім'ю, друзів дитинства та обрану еліту, які отримали вигоду з його правління і, у свою чергу, підтримують його спосіб життя.

Так от, до списку санкцій потрапили:

  • Аліна Кабаєва, яка стала головою ради директорів Національної медіагрупи, що є найбільшою приватною російською медіакомпанією. Стверджується, що вона має близькі особисті стосунки з Путіним, а раніше вона була депутатом Держдуми від путінської «Єдиної Росії».
  • Анна Зацепліна, бабуся Аліни Кабаєвої та соратниця Геннадія Тимченка — давнього соратника Путіна, який перебуває під санкціями Британії з 22 лютого 2022 року, від якого вона, як повідомляється, отримала розкішну квартиру в Москві.
  • Людмила Очеретна, колишня перша леді РФ та колишня дружина Путіна. Після розлучення з Путіним у 2014 році Очеретна здобула вигоду з пільгових ділових відносин із державними структурами.
  • Ігор Путін, двоюрідний брат президента Путіна та російський бізнесмен, директор Міжнародного морського порту «Печенга».
  • Михайло Путін, російський бізнесмен та родич президента. Він є заступником голови правління страхової компанії «СОГАЗ» та заступником голови правління «Газпрому».
  • Роман Путін, двоюрідний брат, він відкрито заявляє про свої стосунки з Путіним і наголошує, що цей сімейний зв'язок дозволив його компанії «Путін Консалтинг» допомагати іноземним інвесторам у Росії.
  • Михайло Шеломов, власник російського бізнесу та двоюрідний брат Путіна. Компанія Шеломова ТОВ «Акцепт» ділить співробітників з ТОВ «Біном», фірмою, зареєстрованою як власник «Палацу Путіна». Шеломов через свою фірму ТОВ «Акцепт» також є акціонером банку «Росія», який тісно пов'язаний з Кремлем і керований ключовими помічниками Путіна, на який Британія наклала санкції 22 лютого 2022 року.
  • Олександр Плехов, близький друг Путіна. Він отримав вигоду зі своїх відносин із Путіним, а його компанія Vital Development Corporation отримала вигоду зі значного державного заступництва.
  • Михайло Клішин, виконавчий директор Банку «Росія», член Ради директорів СОГАЗ.
  • Володимир Колбін, син друга дитинства та ділового партнера Путіна Петра Колбіна. Він отримував підтримку від уряду Росії як генеральний директор ТОВ «Геленджицький морський порт».
  • Юрій Шамалов, син Миколи Шамалова та брат колишнього зятя Путіна Кирила Шамалова. Юрій входить до нової еліти дітей найближчих соратників Путіна і швидко піднявся до президента «Газфонду» та члена ради директорів «Газпромбанку».
  • Віктор Хмарін – російський юрист і бізнесмен, друг і родич Путіна по шлюбу. Хмарін володів низкою підприємств, зокрема ТОВ «Нафтопродуктсервіс», яке працювало у російському енергетичному секторі.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news