У Золочеві поліцейські виявили в авто, яке порушило ПДР, зброю та наркотики

https://leopolis.news/post/64193/u-zolochevi-policeyski-vyyavyly-v-avto-yake-porushylo-pdr-zbroyu-ta-narkotyky

17/05/2022

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

Після зупинки транспортного засобу правоохоронці виявили, що водій, 50-річний житель міста Броди, поводиться підозріло та має ознаки наркотичного сп’яніння.

Під час оформлення протоколу про адміністративне правопорушення, передбачене ч.1 ст.130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення, водій запропонував правоохоронцям хабар за непритягнення його до відповідальності.

На неодноразові зауваження поліцейських про неприпустимість таких дій та кримінальну відповідальність, передбачену за це, чоловік не реагував.

На місці події працювала слідчо-оперативна група Золочівського районного відділу поліції. Під час огляду автомобіля правоохоронці виявили два предмети, схожі на пістолет, та вилучили їх. Крім того, в салоні автомобіля виявлено та вилучено кристалічну речовину білого кольору, ззовні схожу на амфетамін, та скляну колбу з мундштуком для куріння.

Все вилучене скероване на експертне дослідження. Крім того, поліцейські вилучили автомобіль.

За фактами слідчі Золочівського районного відділу поліції відкрили кримінальні провадження за ч.1 ст.369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України та ч.1 ст.309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України.

Максимальне покарання, передбачене санкціями статей, - позбавлення волі на строк до чотирьох років.

Також вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Крім того, водія притягнуто до адміністративної відповідальності за ч.1 ст.130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення, що тягне за собою накладення штрафу у розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік.

Досудове розслідування триває.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news