logo
23/04
22/04
2 ...

НБУ оновив порядок надання інформації про структуру власності банку

18-05-2022 16:51693

НБУ оновив порядок надання інформації про структуру власності банку
Фото: bank.gov.ua

Національний банк з метою створення передумов для впровадження безпаперових технологій у фінансовому секторі та повноцінного переходу на електронний документообіг оновив Положення про порядок подання відомостей про структуру власності банку (Положення № 328).

Про це повідомляє пресслужба НБУ. 

Так, банку, власникам істотної участі в банку, ключовим учасникам в структурі власності банку дозволено подавати до Національного банку документи, передбачені Положенням № 328, як в паперовій, так і в електронній формі. Зокрема, це стосується  документів про структуру власності банку, договору купівлі-продажу або іншого правочину, унаслідок виконання якого відбулися зміни в складі власників істотної участі або 10 найбільших остаточних ключових учасників банку.

Відтепер у разі подання до Національного банку України відповідних документів у електронній формі  надання їх в паперовій формі не вимагатиметься.

Відповідні зміни затверджені постановою Правління Національного банку України від 16 травня 2022 року № 98 «Про внесення змін до Положення про порядок подання відомостей про структуру власності банку». Постанова набирає чинності з 19 травня 2022 року.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news