logo
23/04
22/04
2 ...

СБУ затримала брата Олега Царьова на спробі організувати диверсії у східних регіонах

19-05-2022 14:45599

СБУ затримала брата Олега Царьова на спробі організувати диверсії у східних регіонах
Фото: скріншот

Родич колишнього народного депутата-зрадника, ініціатора «новоросії» і поплічника президента-втікача Януковича намагався організувати диверсійну діяльність у Дніпропетровській області. 

Після повномасштабного вторгнення брат Царьова був упевнений у швидкій перемозі рф, чекав на окупацію регіону та на обіцяну йому посаду, повідомили в СБУ.

 А саме – на крісло голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

«Коли сподівання на безперешкодний прихід росіян не виправдалися, він почав отримувати вказівки від своїх кураторів. Зокрема, його завданням було дестабілізувати ситуацію у регіоні за рахунок проведення серії вибухів на об’єктах транспортної та критичної інфраструктури», - повідомили в СБУ.

  Співробітники СБУ встановили за ним контроль ще на первинному етапі підривної діяльності та запобігли неминучим негативним наслідкам. 

Під час санкціонованих обшуків правоохоронці виявили у спеціально обладнаному схроні зброю та боєприпаси, тротилові шашки для вчинення диверсій, банківські картки та паспорти громадянина рф.

Зазначається, що брат екснардепа-зрадника мешкав у Дніпрі з часів Революції Гідності. При цьому він не розділяв суспільних настроїв і бажав повернення втікача і зрадника Януковича, якого він знав особисто, і при якому його родич був впливовою особою. 

Всі ці роки брат Царьова вів тихий і непримітний спосіб життя, і підтримував активний зв’язок зі братом, який переховувався на території рф. 

Наразі фігуранту оголошено про підозру за ст. 113 (диверсія) Кримінального кодексу України. Найближчим часом планується обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Документування протиправної діяльності здійснювали співробітники СБУ у Дніпропетровській області за процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури.

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news