logo
18/04
17/04
2 ...

Польща передала 20 вагонів електрообладнання на відновлення енергетичної інфраструктури України

19-05-2022 17:52504

Польща передала 20 вагонів електрообладнання на відновлення енергетичної інфраструктури України
Фото: censor.net.ua

Електричне обладнання, опори для ЛЕП, трансформатори, генератори, силові кабелі, які передали польські компанії за сприяння Польської асоціації передачі та розподілу електроенергії (Polish Power Transmission and Distribution Association), направлені у 7 областей України.

Про це повідомляє Урядовий портал

«Ми дуже вдячні нашим польським колегам за допомогу у відновлені енергетичної інфраструктури, зруйнованої внаслідок воєнної агресії росії проти України. Отримане устаткування, в першу чергу, буде спрямовано на відновлення електромереж та енергооб’єктів, які зазнали найбільших ушкоджень через бойові дії», - наголосив Міністр енергетики Герман Галущенко.

Дві перші партії допомоги від польських компаній вже були розподілені та передані операторам систем розподілу в Київській, Одеській, Запорізькій, Луганській, Чернігівській, Миколаївській, Сумській областях. Третя партія зараз очікує на розподіл та передачу в регіони.

В цілому допомога від польських компаній склала понад 12,5 тисяч одиниць обладнання, включаючи лінійну арматуру, силові трансформатори, генератори резервного живлення, понад 400 залізобетонних опор ліній електропередачі, а також понад 65 км та 7,3 тонни силового кабелю і проводів.

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news