logo
18/04
17/04
2 ...

Козицький відзначив чемпіона світу з важкої атлетики серед юніорів Богдана Гозу та його тренерів (ФОТО)

20-05-2022 09:101582

Козицький відзначив чемпіона світу з важкої атлетики серед юніорів Богдана Гозу та його тренерів (ФОТО)
Фото: Львівська ОВА

Учора, 19 травня, начальник Львівської ОВА Максим Козицький вручив грошові сертифікати чемпіону світу з важкої атлетики серед юніорів Богдану Гозі та його тренерам.

 

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

Із 2 до 10 травня у місті Геракліон (Греція) тривав Чемпіонат світу з важкої атлетики серед юніорів до 20 років. У складі національної збірної Богдан Гоза з Жидачівщини виборов золоту нагороду. У вправі ривок встановив рекорд світу з результатом 195 кг, у вправі поштовх показав результат 215 кг.

«Богдан Гоза ще раз довів, що українці перемагають на усіх фронтах. Величезне дякую йому,  тренерам та батькам. Виховати чемпіона світу не так просто і велика шана нашим спортсменам, які показують високі результати, недосяжні для інших спортсменів у світі. Ми доводимо, що сила духу, віра у себе  і свою державу, а також важка праця, допомагають перемагати.  Нових досягнень Богдану, переконаний, що він стане Олімпійським чемпіоном!», - наголосив очільник області.

Максим Козицький додав, що дуже гордо, коли український прапор майорить  на почесних змаганнях світового рівня.

«Прапор – це наша гордість і кожен, мабуть, хотів би відчути, як піднімають стяг на його честь. Але сьогодні весь світ звертає увагу на український прапор. Дивитись, як він майорить – це велика честь для кожної людини, яка вірить у перемогу добра над злом. Я гордий з того, що українські спортсмени гідно несуть наш прапор і перемагають», – зазначив начальник Львівської ОВА.

Богдан Гоза розповів, що іноземці дуже вболівають за Україну, яка бореться з російським агресором. Підходять до українських спортсменів, вітаючись «Слава Україні» і висловлюють свою підтримку.

«Ми їхали на ці змагання із великим бажанням, щоб залунав Державний Гімн України і наш прапор побачив весь світ. Свою  перемогу присвятили українським воїнам, своїм друзям, які на передовій. На прапорі написали «Збройні Сили України».  Відчутною є підтримка світу. Переконаний, дуже скоро завдяки нашому мужньому народу ми здобудемо перемогу і у війні», – наголосив чемпіон світу з важкої атлетики серед юніорів.

Надалі Богдан Гоза активно тренуватиметься, аби взяти участь у Чемпіонаті світу серед дорослих та мріє прославити Україну на Олімпійських Іграх. 

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news