У ЛНМУ імені Данила Галицького відзначили День вишиванки

https://leopolis.news/post/64417/u-lnmu-imeni-danyla-galyckogo-vidznachyly-den-vyshyvanky

20/05/2022

Про це повідомляє відділ комунікації та промоції Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького.

День української вишиванки 2022 не є державним святом, проте став одним з найулюбленіших у народі. 

Вишита сорочка є одним з найпопулярніших символів України та її культури, а кожен регіон має свої орнаменти та візерунки. Люди в усьому світі надягають етнічний одяг, показуючи приналежність до української культури і традицій. 

У цьому році свято припало на 19 травня. З цієї нагоди у Львівському національному медичному університеті імені Данила Галицького відбулися заходи, сповнені спільною мрією про мир в Україні.

Зокрема, кафедра гігієни та профілактичної токсикології ФПДО ЛНМУ імені Данила Галицького на платформі ZOOM провела семінар «Вишиванка – наш генетичний код». У заході взяли участь викладачі кафедри, лікарі-інтерни та слухачі ФПДО. Перед учасниками виступила завідувачка кафедри Уляна Лотоцька-Дудик, яка наголосила на тому, що вишиванка символізує і несе в собі духовне багатство, високу мудрість і традиційний зв’язок багатьох поколінь українців. Її по праву вважають нашим національним оберегом.

Працівники інших структурних підрозділів Університету теж не залишилися осторонь – вони поділилися яскравими світлинами.

Сьогодні мільйони українців по всьому світу вдягнули вишиванки. Це має глибокий контекст, адже йдеться про вираження своєї національної та громадянської позиції, усвідомлення власної ідентичності.

Вишиванка є символом української нескореності, свободи, солідарності з українцями іноземців, які цього дня також одягають вишиті сорочки, аби висловити свою підтримку, що вони на українській стороні в протистоянні з окупантами. 

Допоки українські жінки вишиватимуть сорочки, вкладаючи в них свою душу, а українські воїни одягатимуть їх – Україна непереможна!

Leopolis.news